Τι παίζει Σήμερα

Νο Time to Die @Σινέ Ορφεύς

Ώρα έναρξης: 00:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δράσεις για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, 26/09/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 400

jeventimage

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, συμμετέχει σ΄ αυτή τη συλλογική προσπάθεια με μια ακόμη εκδήλωση, την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει από τις 9:00π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.


Α)        αφήνοντας σε αποκλειστική χρήση πεζών, ποδηλάτων, μέσων μεταφοράς (Αστικό ΚΤΕΛ – Ταξί) και αμαξών, περιοχές του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας καθώς και μέρους του παραλιακού μετώπου - Λεωφόρος Δημοκρατίας.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την συγκεκριμένη ημέρα, χρονικής διάρκειας από τις 9:00π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, ως ακολούθως:
Στη παραλιακή Λεωφόρο Δημοκρατίας από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θέση κολώνα του Ντούγκλα, εν συνεχεία στις οδούς Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Ελευθερίας, Αρσενίου και Δονζελότ μέχρι τα παλιά δικαστήρια.
Στην οδό Ριζοσπαστών Βουλευτών από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εν συνεχεία στις οδούς Γ. Ασπιώτη και Ακαδημίας.
Στην οδό Γεωργίου Θεοτόκη, από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και εν συνεχεία στην οδό Σταματίου Δεσύλλα.
Για την ανωτέρω εκδήλωση, σε συνεργασία με την Τροχαία θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα διαχείρισης της κυκλοφορίας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Β)        Τη συγκεκριμένη μέρα και ώρες όπως καθορίζονται ανωτέρω, το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας προσφέρει για όλες τις γραμμές:
δωρεάν μετακίνηση των μαθητών (με την επίδειξη μαθητικής ταυτότητας) και
έκπτωση 50% στο κόμιστρο για τους λοιπούς επιβάτες
προκειμένου να γίνει προώθηση της μετακίνησης των πολιτών με τα ΜΜΜ.

 

Γ)         Παράλληλα, η Διεύθυνση Α/θμιας εκπαίδευσης δύναται να συμμετέχει στη διοργάνωση, με δημιουργίες μαθητών που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών να δείξουν κατανόηση, να μην μετακινηθούν άσκοπα και να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης αυτής της δράσης.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News