Τι παίζει Σήμερα

Πρωτοβουλίες φροντίδας των αδέσποτων ζώων της Κέρκυρας την καλοκαιρινή περίοδο

Καλοκαίριασε, η θερμοκρασία ανέβηκε και η ζέστη είναι πολλές φορές ανυπόφορη. Όχι όμως μόνο για εμάς αλλά και για τα κατοικίδια μας, πόσο μάλλον για τα αδέσποτα της πόλης μας.

Πρωτοβουλίες φροντίδας των αδέσποτων ζώων της Κέρκυρας την καλοκαιρινή περίοδο

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ένα αδέσποτο να αναζητά λίγο νερό ή ένα σκιερό και δροσερό μέρος να ξαπλώσει προκειμένου να προστατευτεί από τον καύσωνα. 

Γι ’αυτό το λόγο μην διώχνεις ένα αδέσποτο όταν το βρίσκεις ξαπλωμένο έξω από το σπίτι ή το μαγαζί σου ή ακόμα και στην είσοδο της πολυκατοικίας σου. Δεν είναι εκεί για κακό σκοπό. Το μόνο που θέλει είναι να ξεκουραστεί και να προστατευτεί από τον ήλιο. Βοήθησε το να αντεπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες του νησιού αφήνοντάς το στο μέρος που διάλεξε να καθίσει και πρόσφερε του ένα μπολ με καθαρό και δροσερό νερό. Δεν θα σου κοστίσει τίποτα αλλά ένα σκυλάκι ή γατάκι θα σε ευγνωμονεί!

Πρωτοβουλίες φροντίδας των αδέσποτων ζώων της Κέρκυρας την καλοκαιρινή περίοδο

Ο Δήμος Κέρκυρας έχει φροντίσει για τα αδέσποτα του νησιού βάζοντας ποτίστρες με καθαρό νερό σε σκιερά μέρη και ταΐστρες με άφθονο φαγητό, έτσι ώστε να ζουν και αυτά που δεν έχουν στέγη και κηδεμόνες, αξιοπρεπώς ανάμεσά μας στο νησί μας. 

Μπορείς και εσύ λοιπόν να συμβάλλεις στην προσπάθεια του Δήμου Κέρκυρας για την προστασία και ευζωία των αδέσποτων ζώων του νησιού διατηρώντας τις ποτίστρες και τις ταΐστρες γεμάτες και καθαρές αλλά και τοποθετώντας καθημερινά ένα μπολ με δροσερό νερό έξω από την πόρτα του σπιτιού ή του μαγαζιού σου.

Αν θέλεις να γίνεις εθελοντής υπεύθυνος για την συντήρηση και ανανέωση του νερού και της τροφής των αδέσποτων του νησιού μας επικοινώνησε με το Τμήμα Πρασίνου Κέρκυρας στο 26610-80606. (Η τροφή και το νερό παρέχονται απ’ τον Δήμο Κέρκυρας)

 

Επιμέλεια άρθρου: Αλεξάνδρα Θεοδώρου, Ολίνα Κοντοστάνου