Τι παίζει Σήμερα

5ο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου στην Κέρκυρα, 19-25/06/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 3526

jeventimage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5ο ΘΕΡΙΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΙΑΝΟΥ
Δευτέρα 19 - Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
 
Το Piano Plus Festival σας καλωσορίζει σε μία ακόμη γιορτή της τέχνης του πιάνου στο νησί της Κέρκυρας. Μία εβδομάδα γεμάτη μαθήματα και συναυλίες που αναδεικνύουν τη μαγευτική τέχνη του πιάνου, σε μια συνάντηση καλλιτεχνών από ολόκληρη την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φέτος το φεστιβάλ έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Αμερικανό πιανίστα Robert Satterlee, την επίσης Αμερικανίδα πιανίστα Kate Boyd, και τους Έλληνες καλλιτέχνες Ευφροσύνη Κτιστάκη, Δήμητρα Κοκκινοπούλου, Ανδρέα Ξενόπουλο, εμπνευστή και διοργανωτή του φεστιβάλ και φυσικά τον πιανίστα Λάμπη Βασιλειάδη, καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και καλλιτεχνικό καθοδηγητή της διοργάνωσης. 
Όπως κάθε χρόνο, στο Ινστιτούτο θα συμμετέχουν δεκάδες φοιτητές πανεπιστημίων, μαθητές ωδείων και μουσικών σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο να μοιραστούν μουσικές εμπειρίες, να διδαχθούν από τους καταξιωμένους προσκεκλημένους και να αποκτήσουν γνώσεις γύρω από την τέχνη του πιάνου. 
 
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
 
Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει όπως κάθε χρόνο με τον Λάμπη Βασιλειάδη σε μία “Μπετοβενική” συναυλία με τίτλο “Το Ταξίδι του Ήρωα” όπου θα απολαύσουμε της Ηρωικές Παραλλαγές, τη σονάτα για πιάνο έργο 109 καθώς και την 5η Συμφωνία του Ludwig van Beethoven, με το δυναμισμό και τη φρεσκάδα που χαρακτηρίζουν τις ερμηνείες του Λάμπη Βασιλειάδη. 
Την Τρίτη 20 Ιουνίου θα συνεχίσουμε με δύο καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, απόφοιτους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίοι χαράζουν τη δική τους πλέον πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Ο Ανδρέας Ξενόπουλος, διοργανωτής του Θερινού Ινστιτούτου, θα μας παρουσιάσει τη μεταγραφή του Samuil Feinberg από το  κοντσέρτο του Vivaldi για δύο βιολιά και ορχήστρα σε Λα Ελάσσονα και στη συνέχεια την αινιγματική σονάτα έργο 27 του Beethoven—την επονομαζόμενη και “Υπό το Σεληνόφως”. Η Δήμητρα Κοκκονοπούλου θα παρουσιάσει το έργο Valse Nobles et Sentimenatales του Moris Ravel καθώς και τις Παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα του Παγκανίνι με Jazz και Blues στοιχεία του Robert Muczynski. 
 
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα συνεχιστεί την Τετάρτη με το ρεσιτάλ της Αμερικανίδας πιανίστα Kate Boyd η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα μετά από ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ που έδωσε στο Carnagie Hall της Νέας Υόρκης, η οποία θα μας ερμηνεύσει τη Chaconne της Sofia Gubaidulina, τη δεύτερη παρτίτα του Johann Sebastian Bach, το έργο Seagull της Elaine Agnew, της δεύτερη Impromptu του Federic Chopin και τέλος τη μεγαλειώδη 6 Σονάτα για πιάνο του Sergei Prokofiev. 
 
Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, θα παρακολουθήσουμε την πρώτη μεγάλη συναυλία νέων καλλιτεχνών με τους σπουδαστές του Θερινού Ινστιτούτου όπου θα παρουσιαστούν έργα πάνω στα οποία οι συμμετέχοντες έχουν δουλέψει με τους καθηγητές των σεμιναρίων. 
 
Με ένα διπλό ρεσιτάλ των Robert Sattterlee και Ευφροσύνης Κτιστάκη θα συνεχιστεί το φεστιβάλ την Παρασκευή 23 Ιουνίου όπου στο πρώτο μέρος, ο Αμερικανός πιανίστας θα ερμηνεύσει μοναδικά έργα του Γαλλικού ρεπερτορίου ξεκινώντας με τη Suite Bergamasque του Debussy, το Nocturne του Gabriel Faure και ολοκληρώνοντας με το έργο La Valse του Moris Ravel. Στο δεύτερο μέρος του ρεσιτάλ η πιανίστα Ευφροσύνη Κτιστάκη θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη μουσική του συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη με τα έργα The Hevens Are Telling, Θέμα και Παραλλαγές καθώς και τη Σουίτα Για Ένα Νέο Άνδρα, δίνοντάς μας παράλληλα πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του συνθέτη. 
Ο κορμός των συναυλιών θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου με την τελική συναυλία των σπουδαστών του Θερινού Ινστιτούτου. 
 
Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 18:00 το απόγευμα στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας (Καποδιστρίου 1) στην πόλη της Κέρκυρας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
Πληροφορίες στο 213 038 2540 καθώς και στο www.pianoplusfestival.gr
 
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Flisvos Seaside Cafe Restaurant

Μονή Βλαχερνών Ποντικονήσι

Δείτε live

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Corfuland News