Τι παίζει Σήμερα

H γοητευτική Βίλα Γερακάρη ή «Παυσίλυπον» στο Κοντόκαλι

Αναμφίβολα, η βίλα Γερακάρη ή «Παυσίλυπον» στο Κοντόκαλι είναι μια από τις πιο γοητευτικές αγροικίες της Κέρκυρας και θεωρείται ένα έξοχο δείγμα επτανησιακού πολιτισμού. Στη συνείδηση του κόσμου και κυρίως του βρετανικού τηλεοπτικού κοινού  έχει μείνει ως το σπίτι των Durrells.

Δικαιολογημένα το αγροτόσπιτο της οικογένειας  Durrells επιλέχθηκε για να αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό της σειράς « The Durrells» του BBC που καθήλωσε το βρετανικό τηλεοπτικό κοινό τα τελευταία χρόνια.

H γοητευτική Βίλα Γερακάρη ή «Παυσίλυπον» στο Κοντόκαλι

Αν και η βίλα Γερακάρη δεν είναι ένα από τα οικήματα που τους φιλοξένησε ούτε είναι η πιο μεγάλη έπαυλη της Κέρκυρας αλλά έχει κάτι πολύ σημαντικό. Παραμένει ανέπαφη από τον χρόνο χωρίς καμία αρχιτεκτονική παρέμβαση και διατηρεί τη σημερινή μορφή του από τις αρχές του 20ου αιώνα.  Έτσι, το διώροφο αγροτικό σπίτι διατηρεί την αυθεντικότητά του. Ακόμα, η αγροικία έχει ένα μεγάλο κήπο και μια πλακόστρωτη βεράντα με θέα τα νερά της λιμνοθάλασσας που περιβάλλει το νησί Γκερέκου.

H γοητευτική Βίλα Γερακάρη ή «Παυσίλυπον» στο Κοντόκαλι

Η βίλα φέρει την ονομασία «Παυσίλυπον» που έδωσε ο Σπύρος Γερακάρης χάρη σε ένα ταξίδι που είχε κάνει εκείνα τα χρόνια στη Νάπολη και το Ποζίλιπο, το οποίο θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την Κέρκυρα.

Η αγροικία «Παυσίλιπον» δεν έχει μόνο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον αλλά και ιστορικό. Στις αρχές του 19ου αιώνα ο Σουλιώτης Χρηστάκης Καλόγερος, πεθερός του Μάρκου Μπότσαρη, εγκαταστάθηκε εδώ όταν υπηρέτησε ο ταγματάρχης στο γαλλικό στρατό με την εκχώρηση των Επτανήσων στους Γάλλους το 1807. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί φιλοξενήθηκε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος κατά την παραμονή του στην Κέρκυρα. Το 1880 το κτήμα με την οικία αγοράστηκε από τα αδέρφια Σπυρίδωνα και Στέφανο Γερακάρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Γερακάρη έχει για πρόγονο της τον Νικόλαο Γερακάρη, ο οποίος  ήταν αγωνιστής και μέλος της Φιλικής εταιρείας και προσωπικός φίλος του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News