• ixo

Τι παίζει Σήμερα

Cry Macho @Σινέ Ορφεύς, 16-22/9

Ώρα έναρξης: 21:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Με επιτυχία ο 7ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο του Ίσσου

7ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο 2019

Επιβεβαίωση της καθιέρωσης του «Κόρισσου» αγώνα  δρόμου στην άμμο σαν θεσμό, ήταν και η πραγματοποίηση του 7ου ετήσιου αγώνα το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στον Ίσσο.  Μπορεί ο δυνατός άνεμος που έπνεε από το πρωί να δυσκόλεψε τους διοργανωτές, αλλά όλα κύλησαν ομαλά με αποτέλεσμα να βρίσκει τους πάντες ικανοποιημένους! «Τα καταφέραμε αν και ο καιρός δεν ήταν απόλυτα σύμμαχος μας. Και αυτό οφείλεται και στο μεράκι των μελών και φίλων του Κόρισσου αλλά και στους αρκετούς εκπροσώπους φορέων που συμμετείχαν εθελοντικά,  συνεργαστήκαμε και φέραμε εις πέρας τον 7ο ΚόρΙσσο» τονίζει ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Αθλητικού και Πολιτιστικούς Συλλόγου «ΚόρΙσσος» κος Πέρρος Νίκος.

Με επιτυχία ο 7ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο του Ίσσου

Και συνεχίζει «… ο σκοπός και αυτής της εκδήλωσης είναι η παρά πέρα ανάδειξη της αναγκαιότητας να σεβαστούμε το καταπληκτικό αυτό οικοσύστημα, να το προστατέψουμε από κάθε «κακή σκέψη» τύπου αξιοποίησης με ιδιωτικές επενδύσεις. Είμαστε εδώ και λέμε ότι ο Ισσος μας χρειάζεται και ότι τον χρειαζόμαστε και μείς! Οι προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί φορείς της τοπικής κοινωνίας για το σήμερα και το αύριο του Ισσου, της Λίμνης , του Χαλικούνα θα πρέπει να είναι οδηγός σε μια ευαίσθητη τοπική αυτοδιοίκηση- πολιτεία και συγχρόνως οδηγός τους αγώνα διεκδίκησης των φορέων »

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος συμμετείχαν συνολικά 155 αθλητές όλων των ηλικιών που διάνυσαν διαφορετικές αποστάσεις και συμμετείχαν στο τουρνουά beachhandball.

Στους μαθητές δημ σχολείων σε αγώνα 1200 μ πρώτευσε ο Μακαντάνης Κώστας , 2ος ο Κουλούρης Αλέξανδρος και τρίτος ο Γουρδούκης Σήφης και τα έπαθλα απένειμαν: ο Κυπριώτης  Σπ, πρόεδρος του επιχ. σωματείου στο ΙΚΟΣ, ο Ανδριώτης Ανδρέας μέλος ΔΣ συνδέσμου Ξενοδ/λων και ο Πελάης Ιωάννης γραμματέας της ένωσης Συλλόγων Γ&Κ Κέρκυρας

Στις μαθήτριες πρώτη η Γουρδούκη Κατερίνα , δεύτερη η Πατούνη Ειρήνη και Τρίτη η Βλάσση Ελένη , στις οποίες απένειμαν η Αναγνωστοπούλου Γεωργία πρ.  Πολιτιστικού Σ. Αγ Ματθαίου, ο Καββαδίας Νίκος εκ μέρους Πολ Συλλ Αργυράδων και Ηρακλή Κέρκυρας και ο Λιούμπας Σπ εκ μέρους του Κρόνου Αργυράδων.

Στους έφηβους (κάτω των 18 που συμμετείχαν στην διαδρομή των 7 χλμ πρώτευσε ο Βασιλάκης Αλέξανδρος, δεύτερος ο Μόσχος Γεράσιμος και τρίτος ο Νάος Δημήτριος στους οποίους απονεμήθηκαν τα έπαθλα από την Φαρούγγια Τερέζα πρ του συλλόγου γονέων και φίλων του προγράμματος Διάπλους, τον Μιχαλαρέα Ηλία , επιστημονικά υπεύθυνο του προγράμματος απεξάρτησης  «Διάπλους» της ΨΚ του ΓΝΚ και από την Παναγοπούλου Μαρίας εκ μέρους του Λαοδάμαντα.

Στις νεάνιδες πρώτη η Βάγια Σοφία , δεύτερη η Βλάσση Διαμαντούλα και Τρίτη η Γαρνάβου Έλενα. Τα έπαθλα παρέλαβαν από τον Ουζούνη Νίκο εκ μέρους του Κερκυραϊκού ΓΣ, τον Τόμπρο Κώστα εκ μέρους των Γυμναστών (ΠΕΠΦΑ) Κέρκυρας και του Αμοιρίδη Γιώργου πρ της Ευξείνου Λέσχης  Ποντίων Κέρκυρας.

Στην μεγάλη κατηγορία, στις γυναίκες πρώτη η Πολωνέζα LENART-KTOSKATAZUNAμε επίδοση 38:48 , Δεύτερη η σκαρλάτου φωτεινή με 39:23 και Τρίτη η PETRAHAVLOVA47:01, στις οποίες απένειμαν οι Νίκος Μόσχος , τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ, ο Σκορδίλης Παύλος, ομοσπονδιακός προπονητής και Μακαντάνης Βασίλης προπονητής στην ΑΕΛ.

Με επιτυχία ο 7ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο του Ίσσου

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η βράβευση του μικρότερου αθλητή του αγώνα , του 5χρονου Μπέττα Βασίλη .

Τέλος στην κατηγορία των ανδρών πρώτευσε ο Μιχαλάς Μιχάλης με 32:19 τον  οποίο βράβευσε ο προπονητής του Ψάϊλας Γιώργος, που είναι επίσης πρόεδρος στους Βετεράνους αθλητές στίβου (ΣΕΒΑΣ ), ο Τσιριγγάκης Σταμάτης με 32:32 στον οποίο απένειμε ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κουλούρης και τρίτος ο Κοσκινάς Γιώργος με 33:28 τον οποίο βράβευσε η κα Πανδή Νικολέτα , πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν ΔΟΠΑΠ και ΠΕ Κέρκυρας της ΠΙΝ για την σημαντική βοήθεια που προσέφεραν.   Βραβεύτηκαν επίσης για την συμμετοχή τους και την συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης οι :Ελληνική ομάδα Διάσωσης, ο ομάδα Κέρκυρας της HERBALIVE24, η «Θεραπεία» ΑΕ και η ταβέρνα «Αμμόλοφος» . Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν επίσης τον γιατρό κο Μηλιό Γιώργο που κάλυψε ιατρικά τον αγώνα και τον Κώστα Στρατηγό που σηματοδότησε την διαδρομή,  τον  κο Καλούδη Βασίλη , το Απόλλων Παλλάς, τον Κο Χάρη Αυθίνο, το «Ιόνιον» supermarket,  τα Δήμητρα μάρκετ, τον Βλαχόπουλο Βασίλη πρόεδρο της κοινότητας Βασιλατίκων, τον Σπύρο Γαρνάβο γενικό έφορο του αγώνα. Επίσης τον σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων  που παρείχε μεγάλη και ουσιαστική βοήθεια με τα μέλη που διέθεσε σαν εθελοντές .

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News