Τι παίζει Σήμερα

Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Φυσικοπαθητική: Η φυσικοπαθητικός Αργυρώ Γεροχρήστου μας εξηγεί τι είναι

Η φυσικοπαθητική ή ορθομοριακή Ιατρική είναι εκείνη η επιστήμη που ασχολείται με την αναπλήρωση των ζωτικών διατροφολογικών ελλείψεων στον οργανισμό που ασθενεί χρησιμοποιώντας μεμονωμένα ή συνδυασμούς διατροφολογικών ουσιών (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα κλπ), σε συγκεντρωμένη μορφή και σε υψηλή δοσολογία για ικανό χρονικό διάστημα – ώσπου να επανέλθει η επιθυμητή ισορροπία και να εξαλειφθεί η πάθηση.

Φυσικοπαθητική: Η φυσικοπαθητικός Αργυρώ Γεροχρήστου μας εξηγεί τι είναι

Από εκείνο το σημείο και μετά, αλλαγές (προς το φυσικότερο) στον τρόπο ζωής και διατροφής, αποφυγή περιβαλλοντικών προκλήσεων (όπως η έκθεση σε μολυσμένη ατμόσφαιρα και τοξίνες), και κάποια ελάχιστα προληπτικά μέτρα (όπως μιας καλής ποιότητας πολυβιταμίνη καθημερινά), είναι συνήθως αρκετά για την αποφυγή μελλοντικών περιπλοκών και για την διατήρηση της υγείας.

Σαν ιδέα, η ορθομοριακή ιατρική ή φυσικοπαθητική δεν είναι κάτι καινούργιο. Πατέρας της θεωρείται ο Ιπποκράτης, ο οποίος πριν από περίπου δυόμισι χιλιάδες χρόνια συμβούλευε:“η τροφή να είναι το φάρμακό σου, και το φάρμακό σου η τροφή”.

Η Φυσικοπαθητική  αφορά  όλες  τις παθήσεις , αλλά και κάθε υγιή άνθρωπο που τον ενδιαφέρει να διατηρήσει την υγεία του και να εξακριβώσει βέβαια κατά πόσο αυτή υπάρχει, αφού κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι απόλυτα υγιής όταν αρρωσταίνει συχνά, έχεις αλλεργίες, πονοκεφάλους, μειωμένη ενέργεια και μεταβολισμό, μελαγχολία , κατάθλιψη, διαταραχές ορμονών, τριχόπτωση, πόνους μυών και αρθρώσεων και πολλά άλλα συμπτώματα που φανερώνουν ελλείψεις ορθών μορίων στον οργανισμό. 

Η φυσικοπαθητική φροντίζει την τόνωση του ανοσοποιητικού και την αναπλήρωση των όποιων διατροφολογικών ελλείψεων με την χρήση:

• Ομοιοπαθητικών σκευασμάτων σε χαμηλή δυναμοποιήση – Άλατα Σούσλερ 

• Φυτικών αξιόπιστων συμπληρωμάτων διατροφής

• Ανθοιάματα Μπαχ

• Αλκαλική διατροφή

• Νηστειοθεραπείες

• Αποτοξίνωση

Υποστηρίζει αυτό που δήλωσε και ο Παστέρ λίγο πριν το θάνατό του ότι “τα μικρόβια δεν είναι τίποτε, το πεδίο είναι το παν ...”, εννοώντας ως “πεδίο” το ανθρώπινο σώμα και την ικανότητά του να αντιμετωπίζει τις περιβαλλοντικές απειλές.

Την διαπίστωση της θεραπευτικής δύναμης των διατροφικών ουσιών υποστήριζε και ένας άλλος φημισμένος ερευνητής και θεραπευτής της ορθομοριακής ιατρικής, ο περίφημος Δρ. Καρλ Πφάϊφερ του πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ (έναν επιστήμονα πρωτοπόρο στην εφαρμογή της ορθομοριακής διατροφής και ιατρικής σε ψυχασθένειες), με  την δήλωση ότι για κάθε φάρμακο που κυκλοφορεί στην αγορά, υπάρχει μία διατροφολογική ουσία (βιταμίνη, μέταλλο κλπ.) που κάνει την ίδια και καλύτερη δουλειά και μάλιστα χωρίς τις παρενέργειες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.fysikopathitiki.gr

 

Φυσικοπαθητική: Η φυσικοπαθητικός Αργυρώ Γεροχρήστου μας εξηγεί τι είναιΑργυρώ Γεροχρήστου Μπολοβίνου

Φυσικοπαθητικός N.P.

Απόφοιτος του College of Naturopathic Medicine of London

Website: www.fysikopathitiki.gr

Τηλέφωνο: 6977263618

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News