Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ημερίδα για τη Βία κατά των Γυναικών, 29/11/2023

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 437

jeventimage

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση με θέμα : ”Τα πολλά πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών – πρόληψη και αντιμετώπιση” στη συνεδριακή αίθουσα στο Φαληράκι, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρες από τις 18:00 έως τις 21.00.

Εισηγητές:

  • Κατερίνα Μπίσκου, Κοινωνική Λειτουργός Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, με θέμα: ‘‘Παρουσίαση της Δομής του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και των υπηρεσιών που μπορεί να παρέχει σε γυναίκες που υφίστανται βία”.
  • Σπυριδούλα Τσιριγγάκη, Κοινωνική Επιστήμονας Κέντρου Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, με θέμα : ”Παρουσίαση της Δομής του Κέντρου Κοινότητας Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και των υπηρεσιών που μπορεί να παρέχει σε γυναίκες που      υφίστανται βία”.
  • Κάντα Χρυσούλα, Υπαστυνόμος Β’, Προϊσταμένη Γραφείου :Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, με θέμα: ”Ενδοοικογενειακή   βία και η αντιμετώπιση της από τις Υπηρεσίες της Αστυνομίας’‘.
  • Χριστίνα Φλώρου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Πτυχιούχος ΠΜΣ Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα :’‘Η Δικαστηριακή αντιμετώπιση της κακοποίησης- από τη θεωρία στην πράξη”.
  • Ελένη Ατσαλάκη , Ψυχολόγος, Εγκληματολόγος του Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ  Κέρκυρας, με θέμα : ”Όταν το θύμα γίνεται θύτης: Οι επιπτώσεις στο οικογενειακό περιβάλλον”.
  • Ειρήνη Γιούργα – Μαία Τ.Ε. Κέντρου Υγείας Πόλης Κέρκυρας, με θέμα: ‘‘Βία και Εγκυμοσύνη”.
  • Ξανθή Μουμούρη – Μαία Τ.Ε. Κέντρου Υγείας Πόλης Κέρκυρας με θέμα ”Μαιευτική βία”.
  • Σταμοκώστα Μαρία, Ψυχολόγος του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με θέμα : ‘‘Βία και Παρενόχληση στον κόσμο της  Εργασίας. Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα για το 2023’‘.

Οι δράσεις διοργανώνονται από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΠ Υγείας, το Πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών (έργα συγχρηματοδοτούμενα  από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020») του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, καθώς και τους συνεργαζόμενους φορείς, το Κέντρο Υγείας Κέρκυρας, το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και την συμμετοχή του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ  Κέρκυρας.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News