Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Έκθεση Φωτογραφίας Ηλία Σακαλάκ στην Ιόνιο Βουλή, 11-25/11/2023

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1486

jeventimage

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζει μια έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Σακαλάκ 11 με 25 Νοεμβρίου.

Eγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 18:30, στην Ιόνιο Βουλή.

 

«Η δημιουργία ενός πορτραίτου είναι για μένα μία αποκαλυπτική ιεροτελεστία. Η μαγεία βρίσκεται στο γεγονός ότι κάθε φωτογράφηση είναι διαφορετική, ανάλογα με την προσωπικότητά του ανθρώπου που φωτογραφίζω.

Εκτός από τις αυθόρμητες και καθόλου στημένες στιγμές που με συγκινεί να συλλαμβάνω με το φακό μου, μού αρέσει να σχεδιάζω εκ των προτέρων όταν πρόκειται για την φωτογράφιση πορτραίτου ενός μουσικού, την κάθε λεπτομέρεια, ανάλογα με το ποιον θα φωτογραφίσω και τι θέλω να τονίσω από την προσωπικότητα του ή από το όργανο που παίζει. Κάθε όργανο έχει ψυχή που ενεργοποιείται από την ψυχή του μουσικού. Ο στόχος μου πάντα είναι ακριβώς αυτό να μπορέσει να αποτυπωθεί σε μία φωτογραφία.

Η μίνιμαλ προσέγγιση είναι επίσης πρόκληση για μένα. Η εστίαση για παράδειγμα στο πρόσωπο του Μουσικού με τη χρήση μόνο ενός στοιχείου από το όργανο που παίζει.

Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω την στιγμή που συμβαίνει. Αγαπώ τη μουσική. Είμαι ερωτευμένος με την φωτογραφία. Ταυτόχρονα. Όπως λοιπόν στη ζωή ο έρωτας με το πέρασμα του χρόνου μετουσιώνεται σε βαθιά αγάπη, το ίδιο αισθάνομαι ότι συμβαίνει και με μένα. Ευλογημένος γιατί νιώθω έρωτα και αγάπη ταυτόχρονα.»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
11 Νοεμβρίου - 25 Νοεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: ΔΕΥΤ-ΣΑΒ 11:00-15:00.

Ιόνιος Βουλή

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News