Τι παίζει Σήμερα

Latin Fiesta @ Cygnus, 29/11/2023

Ώρα έναρξης: 22:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συναυλία Επτανησιακής Μουσικής με 5 Φιλαρμονικές στο Δημοτικό Θέατρο, 30/09/2023

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 940

jeventimage

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της πράξης καθ. Εμμανουήλ Γεργατσούλης, οι συνεργάτες καθώς και οι συνεργαζόμενοι φορείς της πράξης “Διατήρηση και Προβολή της Μουσικής Κληρονομιάς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέσω της Ψηφιακής Διαχείρισης του Αρχείου των Φιλαρμονικών της”, σας καλούν στην εκδήλωση (συναυλία) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας.


Στη συναυλία θα εκτελεστούν επιλεγμένα μουσικά έργα, συνθετών της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής, τα οποία ανήκουν στο μουσικό αρχείο πέντε Φιλαρμονικών της Κέρκυρας που συμμετέχουν στην πράξη (Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος», Φιλαρμονική Κορακιάνας «Ο Σπύρος Σαμάρας», Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού, Φιλαρμονική Σιναράδων, Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας «Ομόνοια», Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης (Ληξουρίου), Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας). Στην εκτέλεση των μουσικών έργων θα συμμετέχουν μουσικοί όλων των φιλαρμονικών.

Σκοπός της πράξης αποτέλεσε η διάσωση και η διάδοση μουσικών έργων της Επτανησιακής μουσικής σχολής που φυλάσσονται στα αρχεία, επτά φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, μέσω της ψηφιοποίησης, μεταγραφής, οργάνωσης και διάθεσής τους στο ευρύ κοινό.

Η πράξη υλοποιείται από το εργαστήριο Ψηφιακών Βιβλιοθηκών και Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους (ΟΠΣ 5031251)

Πρόγραμμα Συναυλίας:

 

Δημοτικό Θέατρο

Θεοτόκη Γεωργίου 68 & Μαντζάρου, Κέρκυρα.
Θέατρο
2661033598
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News