Τι παίζει Σήμερα

Only Vinyl Records @ Bristol, 01/12/2023

Ώρα έναρξης: 19:00

Ευχή @ Σινέ Ορφεύς, 1-2/12

Ώρα έναρξης: 16:50
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

String Trio Live @ Duomo, 03/10/2023

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 722

jeventimage

ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ| 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας υποδέχεται το String Trio στον Ιερό Καθολικό Ναό Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 20:00.
Η τρέχουσα περιοδεία του Music Network φέρνει στο κοινό, τους λιγότερο ακουσμένους συνδυασμούς των String Trio (βιολί, βιόλα και τσέλο), μέσα από τους διεθνείς καλλιτέχνες Maxim Rysanov (βιόλα), Nikita Boriso-Glebsky (βιολί) και Dóra Kokas (βιολοντσέλο).
Είναι παράξενο ότι δεν ακούμε αυτόν τον συνδυασμό πιο συχνά, οπτικά όμως λειτουργεί πολύ καλά επί σκηνής: ένας μουσικός στο κέντρο, απέναντι προς το κοινό, πλαισιωμένος εκατέρωθεν από τους δύο συναδέλφους του. Είναι πολύ συναδελφικό και χαλαρό. Απόψε μας χαρίζουν μια δυνατή επιλογή από τη μουσική τους, που είναι διαθέσιμη για τρίο εγχόρδων, παρουσιάζοντας δύο έργα από τα τέλη του 1700, και δύο έργα, που γράφτηκαν τα τελευταία 20 χρόνια.
Το "Insight" (2002) της Dobrinka Tabakova για τρίο εγχόρδων, που αρχικά γράφτηκε για τον Maxim Rysanov σε διαφορετικό σύνολο, είναι ένα κομμάτι που αφορά τη συγχώνευση, μετατρέποντας τα τρία όργανα σε μια ενιαία ηχητική οντότητα. Από τους τονικούς κυματισμούς της έναρξης έως την πιο έντονη ενέργεια των πιο γρήγορων ενοτήτων, οι τρεις μουσικοί δημιουργούν μια όμορφη ηχητική υφή. Οι σταδιακές αρμονικές μετατοπίσεις, ακτινοβολούν γύρω από ένα χαμηλό βουητό, και δημιουργούν ένα πλούσιο διαλογιστικό αποτέλεσμα.
 
Μετά από αυτό, εισερχόμαστε στον παιχνιδιάρικο κόσμο του νεαρού Μπετόβεν με το "String Trio in G", το οποίο συνέθεσε όταν ήταν ακόμη στα μέσα των 20 ετών του. Οι μουσικοί ενεργούν τώρα ως τρεις ξεχωριστές φωνές - καθαρές και σαφείς. Το φινάλε αναδεικνύει μια αίσθηση φλογερής συγκέντρωσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των τριών μουσικών, με το παίξιμο τους να είναι κομψό και εκλεπτυσμένο, με μια εξαιρετική πορεία προς το τέλος.
Προσθέτοντας μια εποχιακή πινελιά στο πρόγραμμα, ακολουθεί το πρόσφατα γραμμένο "Imbolic Meditation" του Ed Bennett. Ένα βαθιά ατμοσφαιρικό έργο, που παρασύρει τα όργανα σε μια έντονη ηρεμία.
 
Η συναυλία κλείνει με το παλαιότερο κομμάτι του προγράμματος, και ίσως το παλαιότερο που γράφτηκε για αυτόν τον συνδυασμό, το "Divertimento in E flat for String Trio", του Μότσαρτ. Χτισμένο σε έξι μέρη, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κατανοήσει κανείς σε αυτό το εντυπωσιακό κομμάτι, με την εξαιρετική γραφή, που αναδεικνύει ένα εύστοχο και ελκυστικό παίξιμο

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News