Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Πασχαλινή συναυλία στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, 01/04/2023

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 405

jeventimage

Πασχαλινή συναυλία στο Ναό του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 και ώρα 20:00 με είσοδο ελεύθερη.
 
To πρώτο μέρος της συναυλίας, ο εξάρχων της ορχήστρας Δημήτρης Τριανταφύλλου, με τον κορυφαίο Α’ Ανδρέα Καρβούνη, θα ερμηνεύσουν το πρώτο μέρος από το δεξιοτεχνικό κονσέρτο για δύο βιολιά (Concerto for two violins in D Minor – BWV 1043) του J.S.Bach. Στη συνέχεια, Terzetto in C Μajor, opus 74 για δύο βιολιά και βιόλα, του A.Dvorak, θα ερμηνεύσουν οι, Ανδρέας Καρβούνης, Μυρτώ Λειβαδιώτη, Isabell Weschka. Το 1ο μέρος της συναυλίας θα κλείσει με το ορχηστρικό έργο του Μ.Θεοδωράκη «Ναοί στο σχήμα του Ουρανού», και σε Α’ εκτέλεση το έργο του Η.Γκογκίδη, «Εδέμ».
Στο δεύτερο μέρος, θα ακουστεί για πρώτη φορά στο κοινό της Κέρκυρας το έργο του T.Dubois «Οι Εφτά Τελευταίοι Λόγοι Του Χριστού» (The Seven Last Words of Christ), με σολίστ τους Ρόζα Πουλημένου (σοπράνο), Γιάννη Χριστόπουλο (Τενόρος), Σωτήρης Τριάντης (Βαρύτονος), σε συνεργασία με το φωνητικό σύνολο Camerata Vocalis.
Το παραπάνω μουσικό έργο, έγινε γνωστό για τα ηχοτοπία που δημιουργεί, μέσω της μουσικής, τις εικόνες, τα συναισθήματα αλλά και την αίσθηση του ‘’σεισμού’’ που προκαλεί το τελευταίο μέρος. «Reus est mortis -Ένοχος θανάτου εστί».
Τη διεύθυνση της συναυλίας, υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σ.Ο.Μ.Θ., Ηλίας Γκογκίδης.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News