Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κοπή πίτας και κυκλικές διαδρομές Corfu Mountain Trail, 29/01/2023

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 644

jeventimage

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ CORFU MOUNTAIN TRAIL


Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου η ομάδα του Corfu Mountain Trail θα κόψει την πίτα της στην πλατεία του Σκριπερού στις 12:30 μμ.
Καλεσμένοι είναι ολοι οι δρομείς και οι περιπατητές καθώς όπως συνηθίζεται θα υπάρχουν δύο κυκλικές διαδρομές που, με εκκίνηση στην πλατεία και ώρα 9:00πμ, θα μπορέσουν να απολαύσουν.

Και οι δύο θα ακολουθήσουν το παλιό μονοπάτι που ένωνε το Σκριπερό με το Σωκράκι και ανοίχτηκε ξανά πρόσφατα . Η μικρή διαδρομή θα συνέχισει μέχρι την πλατεία του Σωκρακίου και θα επιστρέψει ομοίως στο Σκριπερό ενώ η μεγάλη, με υψηλό βαθμό δυσκολίας, θα βρει το μονοπάτι που οδηγεί στην Πιλίδα και ακολουθώντας την καινούρια εντυπωσιακή διαδρομή του CMT Ultra 103km θα διασχίσει την κορυφογραμμή από Τρουμπέτα προς Αγία Άννα και από εκεί, μέσω χωματόδρομων και παραδοσιακών μονοπατιών, θα καταλήξει πάλι στο πανέμορφο Σκριπερό, περνώντας από το μοναστήρι του Αγίου Συμεών και τους Δουκάδες.
Οι πορείες που θα ακολουθήσουμε είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ομάδας μας με την ομάδα του Corfu Trail όπου με χαρά αναβιώσαμε, ανοίξαμε και φέραμε τα μονοπάτια σε κατάσταση ασφαλούς και απολαυστικής διάσχισης. Προσφέρουν εντυπωσιακή θέα προς όλο το νησί και αποτελούν μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί περιπατητικά η κορυφογραμμή της Κεντρικής Κέρκυρας.


Κατόπιν θα κοπεί η πίτα όπου θα υπάρχουν κεράσματα για τους δρομείς και τους επισκέπτες.

Οι διαδρομές θα είναι 7χλμ https://www.plotaroute.com/route/2123385
και 18 χλμ https://www.plotaroute.com/route/2107252

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News