Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συναυλία με Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων στο Δημοτικό Θέατρο, 24/11/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 667

jeventimage

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Νικόλαος Χαλικιόπουλος – Μάντζαρος

ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Στο πιάνο η Κατερίνα Καραμπάτσα

Διευθύνει ο Σταύρος Μπερής

 

 ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 

ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:30

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τιμά τη μνήμη και το έργο του Κερκυραίου συνθέτη Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατό του, μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2022 σε διάφορους χώρους της Κέρκυρας.

Σε συνέχεια της Ημερίδας με θέμα τη ζωή και το έργο του, τη συνάντηση των τριών Φιλαρμονικών της Πόλης σε μια μουσική διαδρομή στα σοκάκια και τη συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μια ξεχωριστή συναυλία της Χορωδίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στην Ιόνιο Ακαδημία, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει θρησκευτικά και κοσμικά έργα του Κερκυραίου συνθέτη Νικόλαου Χαλικιόπουλου - Μάντζαρου καθώς και έργα των μαθητών αυτού, Σπυρίδωνος Ξύνδα, Παύλου Καρρέρ, Διονυσίου Ροδοθεάτου, Γεωργίου Λαμπίρη και Γεώργιου Λαμπελέτ. Τη Χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Σταύρος Μπερής και συνοδεύει στο πιάνο η Κατερίνα Καραμπάτσα.

Το πρόγραμμα του αφιερώματος ολοκληρώνεται από μια ακόμη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας στις 3 Δεκεμβρίου.

 

Ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο συνθέτης του Εθνικού Ύμνου. Ωστόσο, πέραν αυτού, υπήρξε  πρωτοπόρος και σε πολλούς άλλους τομείς της μουσουργίας, ενώ πολύ μεγάλο ήταν το έργο του και στον χώρο της διδασκαλίας της μουσικής, καθώς πολλοί εκ των μεταγενέστερων Επτανησίων μουσουργών υπήρξαν μαθητές του. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να τον αναγορεύσουν σε γενάρχη όχι μόνο της επτανησιακής, αλλά και της νεοελληνικής μουσικής συνολικά.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τιμά τον Νικόλαο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο.

 

Δημοτικό Θέατρο

Θεοτόκη Γεωργίου 68 & Μαντζάρου, Κέρκυρα.
Θέατρο
2661033598
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News