Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συναυλία Φιλαρμονικής Μάντζαρος για τη Ναυμαχία Ναυπάκτου, 07/10/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 299

jeventimage

Το μουσικό σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μαντζαρος», πραγματοποιεί συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 μμ, στο πλαίσιο των εορτασμών της Περιφέρειας Ιονιων Νησων για την επέτειο του μεγάλου ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Ναυπακτου. 

Φέτος, για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονιων Νησων, πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα επίσημες εκδηλώσεις για το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός της 7η Οκτωβρίου του 1571, δηλαδή την ολοκληρωτική νίκη του ηνωμένου Χριστιανικού στόλου εναντίον του Οθωμανικού.

Ως μάλιστα είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, η Κέρκυρα συμμετείχε τότε σημαντικά στην στελέχωση και την δύναμη του Χριστιανικού στόλου. 

Η συναυλία της Φιλαρμονικής μας αποτελεί την κεντρική εκδήλωση των φετινών εορτασμών για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου, γίνεται δε, ακριβώς 451 χρόνια μετά το σπουδαίο γεγονός. 

Το μουσικό σώμα θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Σωκρατης Ανθης, ενώ στην συναυλία θα αποδοθούν επετειακά έργα Ελλήνων συνθετών, που έχουν αναφορά στους ευρύτερους αγώνες των Ελλήνων για την απόκτηση της ελευθερίας τους από τον Οθωμανικό ζυγό. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δημοτικό Θέατρο

Θεοτόκη Γεωργίου 68 & Μαντζάρου, Κέρκυρα.
Θέατρο
2661033598
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News