Τι παίζει Σήμερα

 • #DEALIFE: για έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου από το κέντρο αισθητικής Μαργαρίτας Βλάχου
   
  Μόνο:25€
  Αρχική αξία40€
  Έκπτωση38%
  Δείτε το
 • #DEALIFE: ένα hot stones massage από το Νηρηίς Spa
   
  Μόνο:35€
  Αρχική αξία70€
  Έκπτωση50%
  Δείτε το
 • Fortress of Secrets - 2/12/2022
 • Musclemania banner B -16/09/2022
 • profi 111119
 • oxygen 05/05/22
 • domes 13/01/2022
 • Gogas 2 2021
 • Gogas 2021
Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Έκθεση Ζωγραφικής Μαρίνας Κροντηρά στη Δημοτική Πινακοθήκη, 01-15/10/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 510

jeventimage

Παραστατική ζωγραφική. Μία έκθεση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από το πρίσμα της Μαρίνας Κροντηρά θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το κοινό στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας  από την 1η έως τις 15 Οκτωβρίου.

Με κύριο συστατικό της έμπνευσής της το πρόσωπο, παρουσιάζει 10 ασπρόμαυρα έργα μεγάλων διαστάσεων (230Χ100) που απεικονίζουν φιγούρες. Φιγούρες στατικές, φιγούρες που κινούνται στο τοπίο, που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Πρόσωπα και σώματα που καθρεφτίζουν την κοινωνία, τον χρόνο και κάθε άλλο ερώτημα που ενδέχεται να προκύπτει. 10 ασπρόμαυρα έργα τα οποία περιλαμβάνονται στην ενότητα BACK TO BLACK και τα οποία έχοουν δημιουργηθεί αποκλειστικά με μελάνι και χαρτί αποπνέοντας αμεσότητα και ρεαλισμό.

Στην έκθεση ωστόσο, εντάσσεται και μία δεύτερη ενότητα έργων, με τίτλο ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, τα οποία έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας. Τέσσερα ολοκαίνουργια έργα, λάδι σε καμβά, τα οποία αποτυπώνουν την έγχρωμη συνέχεια και σύνδεση με τα σχέδια.

«Αγαπώ τις μεγάλες διαστάσεις, μα και η τυραννία της μικρής, εκεί που πρέπει να τελείς σε διαρκή σωματική και πνευματικοτεχνική αυτοσυγκέντρωση, επίσης με ελκύει. Παρατηρώ: πρόσωπα και βλέμματα ντιρέκτ, διαρκές υπονοούμενο, καθόλου πληροφορίες περί περιβάλλοντος ή τόπου, πέρα από κάποιες σκάλες. Κάποιοι δρόμοι. It could be everywhere, η υπαρξιακή κρίση, η απόγνωση, ο κίνδυνος ή η παραβατικότητα».

Ένα έργο που προκύπτει μέσα από μια προσέγγιση γεμάτη ενσυναίσθηση και έμφαση στον εσωτερικό κόσμο και που μας καλεί να παρατηρήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας με μια άλλη ματιά, κρατώντας παράλληλα την αμεσότητα και τον ρεαλισμό της εκάστοτε συνθήκης.
 

Δημοτική Πινακοθήκη

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
+302661048690
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News