Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Έκθεση γλυπτικής «Γλυπτική σε μάρμαρο» στον Κήπο του Λαού, έως 15/11/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 701

jeventimage

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα έχει την ευκαιρία το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση με τίτλο: Προσωπικές τοπογραφίες των δύο Κερκυραίων δημιουργών, Πέτρου Στραβοράβδη και Δημήτρη Μηλιώτη, που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, καθώς η μεγάλη επισκεψιμότητα κατέστησε την παράτασή της μονόδρομο.

 

Μια εικαστική συνάντηση των δύο φίλων ζωγράφων με άξονα τη δουλειά τους και την ευρύτερη οπτική τους, έχοντας ως σημείο αναφοράς και έμπνευσης την πόλη της Κέρκυρας στην οποία ζουν και εργάζονται. 

 

Η έκθεση συγκροτείται ως «συνομιλία» των δύο καλλιτεχνών με τα έργα τους να πραγματεύονται διάφορες γνωστές και άγνωστες γειτονιές της πόλης, αναπάντεχες οπτικές γωνίες καθώς και αναπόσπαστα στοιχεία της καθημερινότητας όπως οι λιτανείες, οι φιλαρμονικές και το ηχοτοπίο που αυτές διαμορφώνουν. Ταυτόχρονα μέσω της έκθεσης προσεγγίζονται και οι πιο ονειρικές και αφηρημένες απεικονίσεις της Κέρκυρας, όπως ο κάθε ένας από τους δύο δημιουργούς τις αποτύπωσε, εμπνεόμενος από την έλξη που του ασκεί η πόλη τόσο ως βίωμα όσο και ως φαντασία.

 

Έργα νεότερα και παλαιότερα από το αρχείο των καλλιτεχνών, μελέτες, σχέδια, ακρυλικά, ακουαρέλες και χαρακτικά που πολλά από αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της Κέρκυρας. Εικόνες, λέξεις και σκέψεις πάνω στις οποίες εκτυλίσσεται η προσωπική τοπογραφία του καθενός, οδηγώντας σε μια εικαστική συνομιλία.

 

Πέτρος Στραβοράβδης και Δημήτρης Μηλιώτης – Προσωπικές τοπογραφίες. Έως τις 20 Νοεμβρίου μια έκθεση αφιέρωμα στην Κέρκυρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας.

 

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News