Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Βιβλιοπαρουσίαση «Ισαβέλλα Θεοτόκη» στον Κήπο του Λαού, 11/08/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 207

jeventimage

Tην Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 στον κήπο του Λαού στις 21:00  θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Λαοδάμα Σκλαβενίτη
«Ισαβέλλα Θεοτόκη»

 

Ο 18ος αιώνας, αιώνας του Δυτικο-Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, αιώνας των φώτων της Εσπερίας, επέτρεψε, μαζί με τον ανατρεπτικό φιλελευθερισμό και τη φυσική φιλοσοφία που επανέφερε στο προσκήνιο, να αναδειχθούν γυναίκες σε ρόλο Ηγερίας, βελτιώνοντας defacto στην κοινωνική θέση της γυναίκας. Ανάμεσα σ’ αυτές ξεχωρίζει και η Ισαβέλλα Θεοτόκη-Αλμπρίτζι (1760-1836), Ελληνικής και Κερκυραϊκής καταγωγής που έδρασε στη Βενετία..

 

Ο συγγενής της, Λαοδάμας Σκλαβενίτης, συνέγραψε τη μυθιστορηματικά βιογραφία τής προγόνου του. Αυτή που θα παρουσιάσουμε στις 11/8/2022 στις 9:00 μμ στον Κηπο Παλαιών Ανακτόρων.

 

 Ο επιστήμονας, λόγιος και λογοτέχνης Λαοδάμας Σκλαβενίτης, μετά από πολύχρονη εμπειρία στο εξωτερικό και χάρη στη μεγάλη γλωσσομάθειά του, αφηγείται με πολύ ζωντανό ύφος όσα περιστατικά διάλεξε για να παρουσιάσει ένα «ίνδαλμα», βασισμένος στο ιστορικό υλικό που συγκέντρωσε.

--

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει η Ναταλία Καποδίστρια και για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κ. Λιντοβόης. Την παρουσίαση θα κάνει η Ελβίρα Μεταλληνού ως εκδότρια.

Παλαιά Ανάκτορα

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News