Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Έκθεση Levante του Lucio Schiavon στο Παλαιό Φρούριο, έως 24/07/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 725

jeventimage

LEVANTE

Έκθεση αφίσας του Lucio Schiavon

 

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο διοργανώνουν στο Λατινικό Παρεκκλήσιο του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας την έκθεση  LEVANTE του βενετού εικονογράφου και γραφίστα Lucio Schiavon. 

Η έκθεση δημιουργήθηκε τo 2021 με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1600 χρόνια από την ίδρυση της Βενετίας, στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος Venezia1600/Linea 1. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Βενετία και στη συνέχεια στους κλιβάνους Bertoli στο Casale sul Sile του Treviso, στη βενετική ενδοχώρα. Στα έργα του Schiavon απεικονίζονται εμβληματικοί χαρακτήρες και γεγονότα της Βενετίας, διάσημες αλλά και λιγότερο γνωστές ιστορικές προσωπικότητες, από την αυγή της Γαληνοτάτης έως σήμερα.

Με το ταξίδι της στον ελλαδικό χώρο η έκθεση, σε επιμέλεια της MYTH euromed, θέλει να φωτίσει με ένα εντελώς σύγχρονο καλλιτεχνικό στυλ την κοινή κληρονομιά που συνδέει την Ελλάδα με τη Βενετία. Εκτός από  τα έργα που παρουσιάστηκαν στη Βενετία, δημιουργήθηκαν και νέα, που εμπνέονται από τους τόπους υποδοχής, δίνοντας έτσι πνοή σε μια πρωτότυπη έκθεση.

Για την Κέρκυρα, πρώτο σταθμό  της έκθεσης στην Ελλάδα, ο Schiavon σχεδίασε το πορτρέτο της κερκυραίας λόγιας Ισαβέλλας Θεοτόκη Albrizzi, η οποία, στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα, διατηρούσε στη Βενετία ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά σαλόνια της εποχής.  

Ο Lucio Schiavon έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την Biennale di Venezia, το New Yorker, την UNICEF, την Fabrica, την Agenzia Armando Testa. Εικονογραφεί βιβλία για τους εκδοτικούς οίκος Nuages και Topipittori στο Μιλάνο και έχει εκθέσει έργα του στο Ίδρυμα Bevilacqua La Masa της Βενετίας. Το 2015 κέρδισε το βραβείο International Motion Art Award στη Νέα Υόρκη και το βραβείο Interfilm Festival Short Movie στο Βερολίνο με δύο διαφορετικές ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

 

 

Διάρκεια έκθεσης: 30 Ιουνίου-24 Ιουλίου 2022

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 8.00-20.00 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News