Τι παίζει Σήμερα

Ionian Wikithon 2022, 14-20/05/2022

Ώρα έναρξης: 08:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας στην Κέρκυρα, 15-16/05/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 245

jeventimage

 

Mνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ του  Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας, του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη σύνδεση των νέων κινηματογραφιστών και σπουδαστών με τη βιομηχανία του κινηματογράφου, την εξοικείωση τους με την υποκριτική και τους ηθοποιούς, καθώς και την επικοινωνία των καλλιτεχνικών έργων με ένα διεθνές κοινό.

 

Στο πλαίσιο αυτού, στις 15 και 16 Μαΐου, στην Κέρκυρα, θα διεξαχθεί διήμερο αφιέρωμα στις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας, καθώς και εργαστήρια που εντάσσονται στο AV School του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών  Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Κέρκυρα

Την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα διεξαχθούν μια σειρά από εργαστήρια, master classes και προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από εκπαιδευτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας. 

 

Πιο αναλυτικά: 

Την Κυριακή 15 Μαΐου 20:00-21:00 οι δράσεις ξεκινούν με ένα διαδικτυακό Master Class από τον Θανάση Νεοφώτιστο, υπεύθυνο του Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας με τίτλο: Boarding to Film World. 

 

Το δεύτερο Master Class θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Μαΐου 20:00-21:00 στην κεντρική αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ, από τον Παναγιώτη Ιωσηφέλη, υπεύθυνο του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας, με τίτλο: Το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας. 

 

Kαι τις δύο ημέρες, αμέσως μετά τα Master Classes, θα προβάλλονται οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας στην κεντρική αίθουσα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. 

 

Η υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ Βαρβάρα Δούκα, θα πραγματοποιήσει κλειστό εργαστήριο με σπουδαστές όπου θα συζητηθούν τα σχέδια και τα σενάρια τους, την Κυριακή 15 Μαΐου, ενώ στο κλείσιμο του διημέρου, τη Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 22:30-23:30  θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία της «Χαμάμ» και  θα ακολουθήσει Q&A και συζήτηση με το κοινό. 

 

Για εγγραφή στα εργαστήρια: https://avarts.ionio.gr/school/2022/gr/registration/

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και των προβολών: https://avarts.ionio.gr/festival/2022/gr/schedule/

Πίσω

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News