Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Διαδικτυακή εκδήλωση-ομιλία «Από το Μίσος στη Γενοκτονία», 01/12/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 228

jeventimage

Διαδικτυακή εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Από το Μίσος στη Γενοκτονία -Γλωσσικές και Νομικές προσεγγίσεις της Γλώσσας του Μίσους και της Γενοκτονίας» που θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι μας στο youtube, την Τετάρτη 1/12/2021 ώρα 8:00μμ. Προσκεκλημένος ομιλητής: Σωτήρης Λίβας Καθηγητής Πρόεδρος τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Για να συνδεθείτε :

zoom:  https://us02web.zoom.us/j/83721558801

youtube :  https://www.youtube.com/channel/UCtBA3dtIPWaUF8xyvYiyD2A/featured

 

Το θέμα της ομιλίας  είναι

« Από το Μίσος στη Γενοκτονία - Γλωσσικές και Νομικές προσεγγίσεις της Γλώσσας του Μίσους και της Γενοκτονίας».

 

Λίγα λόγια  για την ομιλία .

Ο λόγος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξώθηση και περιθωριοποίηση ατόμων και ομάδων εκτός πολιτικής κοινότητας και η χρήση αυτή μπορεί να υπαγορεύεται από λογικές εκμετάλλευσης και έκφρασης μίσους και δυσανεξίας. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο λόγος αποτελεί το μέσο προετοιμασίας εξόντωσης και γενοκτονίας και μάλιστα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το πρώτο απαραίτητο βήμα για το θάνατο και την καταστροφή. Στην ομιλία μου, ανιχνεύω τα στάδια λεκτικής προετοιμασίας της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας αλλά και τις νομικές προσπάθειες καθορισμού και αποσαφήνισης των όρων αυτών.

 

Ο Προσκεκλημένος Ομιλητής

Ο Σωτήρης Λίβας είναι Καθηγητής  (γνωστικό αντικείμενο: Δίκαιο και Πολιτική στη Μέση Ανατολή), Πρόεδρος του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Πολιτική, Γλώσσα και Διαπολιτισμική Επικοινωνία" . Το τελευταίο του βιβλίο "Γλώσσα και Εξτρεμισμός - Δέκα +1 Δοκίμια για τη Γλώσσα του Μίσους" μόλις εκδόθηκε  από τις Εκδόσεις Παπαζήση.

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News