Τι παίζει Σήμερα

Νο Time to Die @Σινέ Ορφεύς

Ώρα έναρξης: 00:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας, από 27/09/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 835

jeventimage

Ένα ταξίδι γεύσεων στα χνάρια του πολιτισμού και των παραδόσεων ξεκινά μέσα από το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας που πραγματοποιείται φέτος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival» θα διεξαχθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστές επτανησιακά προϊόντα που προσδίδουν την κουλτούρα και την ιστορία των νησιών του Ιονίου και έχουν «κατακτήσει» την αγορά όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά όλου του κόσμου.

Μέσα από την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας στο φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεματικές ημερίδες με τηλεδιασκέψεις, καθώς και προβολές ταινιών αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε ιστορικούς χώρους του νησιού και χώρους εστίασης και θα περιλαμβάνουν βραδιές προεπαναστατικής ποίησης, δείπνα με συνταγές του 19ου αιώνα, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και μουσική από τα Ιόνια Νησιά και την Ευρώπη. Παράλληλα αξιοποιώντας την τεχνολογία, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του φεστιβάλ, θα υπάρχει η δυνατότητα ανάδειξης, σε ξεχωριστές ενότητες, προσωπικοτήτων του Ιονίου που συνδέονται στη διαμόρφωση της νεότερης ιστορίας, όπως ο Δ. Σολωμός, ο Ούγκο Φώσκολος, ο Πατρίκιος Λευκάδιος Χερν και η Διαμαντίνα Ρόμα Μπάουερ.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Ionian Inspires, Σπύρος Στεφανίδης, «το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας θα διεξαχθεί με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, σε χώρες που συνδέονται με τον Ι.Καποδίστρια, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Γαλλία και η Αυστρία και σε πόλεις που συνδέονται με τον ελληνισμό και την ομογένεια, όπως είναι η Νέα Υόρκη, η Βοστόνη, η Μελβούρνη, η Ουτρέχτη, ενώ συμβολικά εντάχθηκαν στον χάρτη του φεστιβάλ και οι Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του οράματος του Κυβερνήτη για μια κοινή πατρίδα, την Ευρώπη».

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της AOCTA και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στέκεται αρωγός και συνεισφέρει με την ακαδημαϊκή του λειτουργία σε διάφορα επίπεδα. Συνεισφέρουμε σε αυτή τη διοργάνωση τόσο με τεχνικό τρόπο και πόρους, αλλά πολύ περισσότερο με μια τεχνογνωσία υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, η οποία είναι σημαντική για να στηρίξουμε την περιφέρεια σε ποικίλους οικονομικούς, και κοινωνικούς αναπτυξιακούς τομείς», ανέφερε ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος.

Η τελετή έναρξης του γαστρονομικού φεστιβάλ στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στον Κήπο του Λαού, που βρίσκεται δίπλα στο ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των διοικητικών και πολιτικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων τουρισμού και της γαστρονομίας των Ιονίων Νήσων.

Την ίδια ώρα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα τιμήσει με το βραβείο του Γαστρονομικού Ταξιδιώτη της χρονιάς τον διεθνούς φήμης και κερκυραϊκής καταγωγής σεφ, Περικλή Κοσκινά.

Όλες οι εκδηλώσεις στο πενθήμερο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί κατά της μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021


Τελετή έναρξης

Κήπος του Λαού, Κέρκυρα, Ελλάδα [τοπική ώρα 18:00]

Καλωσόρισμα
Σπύρος Στεφανίδης, Πρόεδρος Ionian Inspires
Χαιρετισμοί επισήμων
Εκπρόσωπος Ε.Ο.Τ.
Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του
Υπουργείου Εξωτερικών,
Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων,
Μερόπη Υδραίου, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων,
Μπάμπης Βούλγαρης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων,
Σπύρος Βουλισμάς, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων.
Βράβευση του Γαστρονομικού Ταξιδιώτη της χρονιάς
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα τιμήσει με το βραβείο του Γαστρονομικού Ταξιδιώτη της χρονιάς τον διεθνούς φήμης και κερκυραϊκής καταγωγής σεφ, Περικλή Κοσκινά.
Συμπόσιο Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί. Οι συμμετέχοντες θα είναι καθιστοί σε στρογγυλά δεκαθέσια τραπέζια. Όλα τα εδέσματα και τα ποτά θα σερβιριστούν στα τραπέζια σε ατομικές συσκευασίες.
Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε συνεργασία με τους κορυφαίους σεφ του Ιονίου, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, παρουσιάζουν στο κοινό παραδοσιακές και σύγχρονες γεύσεις βασισμένες στα τοπικά
προϊόντα της Ιόνιας γης. Στο επίκεντρο, οι παραγωγοί του Ιονίου παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τις επιχειρήσεις τους στους επισκέπτες.
Μουσική και Λόγος από τοπικά σχήματα ολοκληρώνουν την πολιτιστική ταυτότητα των νησιών του Ιονίου.
Παρουσίαση των τοπικών παραγωγών που συμμετέχουν με μικρές συνεντεύξεις.
Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα την αξιοποίηση του απόδημου ελληνισμού στην ενδυνάμωση της γαστρονομικής διπλωματίας στο εξωτερικό.
Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα την καινοτομία στην αγροτική παραγωγή και τη γαστρονομία. Απειλές και Ευκαιρίες.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΜΕΡΙΔΑ: Το τοπικό ιστορικό στοιχείο στην έμπνευση δημιουργίας νέων τάσεων

Κήπος του Λαού, Κέρκυρα, Ελλάδα [τοπική ώρα 11:00]
Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και ο Πρύτανης
του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος.
Δρ. Αγαμέμνων Τσελίκας, προϊστάμενος του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του Μορφωτικού
Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ). Ομιλία με θέμα την έρευνα και αξιοποίηση ιστορικών εγγράφων για
τη δημιουργία νέων εμπνεύσεων.
Περικλής Κοσκινάς, Αρχιμάγειρας. Ομιλία με θέμα την αξία της χρήσης τοπικών προϊόντων και τοπικών
ιστοριών στη Μαγειρική Τέχνη.
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts. Ομιλία με θέμα την
εμπειρία του από την 11ετή διοργάνωση του Συμπόσιου, του διεθνούς roadshow με στόχο την
προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.
Νικόλαος Μουζακίτης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και Αγροδιατροφικής
Σύμπραξης Π.Ι.Ν. Ομιλία για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας “Ιόνια Γη”
Συζήτηση/ διαβούλευση με τους παρευρισκομένους.
Μουσική εκδήλωση.
Δεξίωση με κρασί από τα Επτάνησα και amuse bouche με τοπικά προϊόντα του Ιονίου εμπνευσμένα από
συνταγές του 1800.
Philema restaurant, Βρυξέλλες, Βέλγιο [τοπική ώρα 19:00]
Εστιατόριο Ξενοδοχείου, Κέρκυρα, Ελλάδα [τοπική ώρα 20:00]
Δείπνο βασισμένο σε συνταγή του 1800, κοινό μενού με τα εστιατόρια που συμμετέχουν.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα έναρξης: 20:00
Philema restaurant, Βρυξέλλες, Βέλγιο [τοπική ώρα 19:00]
Oregano restaurant, Nieuwegein – Ουτρέχτη, Ολλανδία [τοπική ώρα 19:00]
Δείπνο βασισμένο σε συνταγή του 1800, κοινό μενού με τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021
Philema restaurant, Βρυξέλλες, Βέλγιο [τοπική ώρα 19:00]
Εστιατόριο Ξενοδοχείου, Κέρκυρα, Ελλάδα [τοπική ώρα 20:00]
Δείπνο βασισμένο σε συνταγή του 1800, κοινό μενού με τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Philema restaurant, Βρυξέλλες, Βέλγιο [τοπική ώρα 19:00]
Εστιατόριο Ξενοδοχείου, Αίγινα [τοπική ώρα 20:00] tbc
Δείπνο βασισμένο σε συνταγή του 1800, κοινό μενού με τα εστιατόρια στις πόλεις που συμμετέχουν στο
φεστιβάλ.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021
Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, Αίγινα [τοπική ώρα 12:00]
Η συμβολή του Ιονίου στην φροντίδα των νέων και την ανάπτυξη της Εκπαίδευσης.
ΜΙΤ, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ [τοπική ώρα 19:00]
Mens sana in corpore sano. Υγιεινή Διατροφή μέσα από παλιές παραδοσιακές συνταγές σε συνεργασία με
τον Ελληνικό Σύλλογο Φοιτητών του ΜΙΤ.
Philema restaurant, Βρυξέλλες, Βέλγιο [τοπική ώρα 19:00]
Δείπνο βασισμένο σε συνταγή του 1800, κοινό μενού με τα εστιατόρια στις πόλεις που συμμετέχουν στο
φεστιβάλ.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο [τοπική ώρα 18:00]
 Προσέλευση, Welcome Drink.
Χαιρετισμοί. Παρουσίαση του φεστιβάλ και του menu.
Σεβίρισμα amuse bouche εμπνευσμένων από συνταγές του 1800 με κρασί από τα Επτάνησα.
Ανάγνωση ποιμάτων Ούγκο Φόσκολο, Λόρδου Βύρωνα, Πέρσυ Σέλλει, Ανδρέα Κάλβου
Ρεσιτάλ ελληνικού και ευρωπαϊκού τραγουδιού του 19ου αιώνα.

Όλες οι εκδηλώσεις βιντεοσκοπούνται και μεταδίδονται από το διαδίκτυο με απευθείας σύνδεση.
Η συμμετοχή σας αποτελεί αποδοχή της δημοσιοποίησης της παρουσίας σας
Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας 
E: corfufoodandwinefestival@gmail.com, info@corfufestival.org, W: www.corfufestival.org

 

[Τελ. Ενημέρωση 27/09/2021]

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News