• ixo

Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Γιώργου Ανδριώτη «Πρώτο Αίμα», 24/07/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 713

jeventimage

Το “Πρώτο Αίμα” της πανσελήνου

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Γιώργου Ανδριώτη

Ημερομηνία : Σάββατο 24/07/2021

Ώρα προσέλευσης 21:00

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Οι εκδόσεις “image” και ο ποιητής Γ. Ανδριώτης σας προσκαλούν σε μια βραδιά ποίησης και μουσικής, υπό το φως της πανσελήνου του Ιουλίου. Εντός του ειδυλλιακού κήπου παλαιών ανακτόρων (Κήπος Του Λαού), το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε μια μουσικό-δραματική απόδοση των ποιημάτων της τελευταίας συλλογής του Κερκυραίου ποιητή, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Image, με τίτλο:¨Το Πρώτο Αίμα”. Δύο χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, την παρθενική ποιητική συλλογή, υπό τον τίτλο “Η Επικράτεια Του Μηδενός”, ο Κερκυραίος δημιουργός χαράζει ένα νέο ποιητικό κύκλο που αποτελείται από πενήντα έξι ποιήματα.

Τα ποιήματα αυτά, σύμφωνα με τα λόγια του ιδίου, στέκουν σαν “μια βιωματική καταγραφή των περιπετειών του εαυτού, εντός ενός διφορούμενου και αμφίσημου σύμπαντος. Είναι ποίηση της καραντίνας και ταυτόχρονα ένα κωδικοποιημένο σχέδιο απόδρασης από τις παγίδες μια καταπιεστικής και ανορθολογικής πραγματικότητας.”

 

Στην μυσταγωγία του ολόγιομου φεγγαριού, ποιητής Βασίλης Πανδής θα προλογίσει το βιβλίο, η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και δασκάλα υποκριτικής Ναταλία Καποδίστρια θα απαγγείλει επιλεγμένα ποιήματα από την συλλογής και ο πιανίστας και συνθέτης Ευτύχιος Βεντούρας θα συνοδεύσει την απαγγελία με μουσικές “χειρονομίες” και “αυτοσχεδιαστικά ηχοτοπία”.

 

Καλείται λοιπόν, το κοινό, να εισέλθει σε αυτό τον ποιητικό κύκλο, σε μια ξεχωριστή συγκυρία, σε ένα ονειρικό περιβάλλον και υπό την επήρεια των ιδιαιτέρων πλανητικών συζεύξεων της 24ης Ιουλίου, να γίνει κοινωνός μιας ηθελημένα, δημοσίως εκτεθειμένης, μυστικής ιεροτελεστίας.

 

Λίγα λόγια για τη συλλογή

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις κερκυραϊκές εκδόσεις “IMAGE” της Ελβίρας Μεταλληνού η δεύτερη ποιητική συλλογή του ποιητή Γιώργου Ανδριώτη, με τίτλο “Το Πρώτο Αίμα”. Δύο χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, την παρθενική ποιητική συλλογή του, υπό τον τίτλο “Η επικράτεια του μηδενός”, ο Κερκυραίος δημιουργός χαράζει ένα νέο ποιητικό κύκλο που αποτελείται από πενήντα έξι ποιήματα. Τα ποιήματα αυτά, σύμφωνα με τα λόγια του ιδίου, στέκουν σαν “μια βιωματική και ιδιοσυγκρασιακή καταγραφή των περιπετειών του εαυτού, εντός ενός διφορούμενου σύμπαντος.”

 

Το πλαίσιο εντός του οποίου αρθρώνεται η εικονοπλαστική γλώσσα του Γιώργου Ανδριώτη είναι ένας ανομικός κόσμος που καιροφυλακτεί να καταβροχθίσει όλα τα νοήματα. Μια πλέρια ψευδαίσθηση, “κολαστήριο και κατοικία των πολλών”. Η αναζήτηση του νοήματος, αυτονόητη σε κάθε ποιητική πράξη, διατρέχει το λογοτεχνικό εγχείρημα του Πρώτου Αίματος. Μια συλλογή από κρυφές σκέψεις που βγαίνουν έξαφνα στο φως. Ένα εγχειρίδιο αναζήτησης φωτός στις σκιερές εσοχές της συνειδητότητας. Λογοτεχνικό συμβάν αλλά ταυτόχρονα,ψυχαναλυτικό ημερολόγιο μιας δύσκολης εποχής. Καλείται λοιπόν, το αναγνωστικό κοινό, να εισέλθει σε αυτό τον ποιητικό κύκλο και ίσως οι σελίδες του βιβλίου αυτού, να γίνουν καθρέπτες για κάθε αναγνώστη και αναγνώστρια. Κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να γίνει κοινωνός μιας ηθελημένα, δημοσίως εκτεθειμένης, ιδιωτικής ιεροτελεστίας.

 

Ο Γιώργος Ανδριώτης γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στην Κέρκυρα όπου και ζει μόνιμα. Σπούδασε κοινωνική ανθρωπολογία και αρχαιολογία σε πανεπιστήμια στην Βρετανία και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην Ανθρωπολογία των παιδιών από το Πανεπιστήμιο του Brunel. Στον επαγγελματικό του βίο εργάσθηκε, εκτός των άλλων, ως διοργανωτής πολιτιστικών εκδηλώσεων και δημοσιογράφος. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής κυκλοφορίας. «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΜΑ» είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή του. Ο ίδιος διατηρεί και ένα ποιητικό ιστολόγιο, την “επικράτεια του μηδενός” όπου ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να διαβάσουν αρκετά ανέκδοτα ακόμα ποιήματα και κείμενα του.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News