Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εκδηλώσεις Έργου Irc-Hermes, 05 & 12/04/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 745

jeventimage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Διοργάνωση διαδικτυακών εκδηλώσεων από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου IRC-HERMES 

 

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων διοργανώνει, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου με τίτλο «InterRegional Cultural HERitage Management e-System» και ακρωνύμιο «IRC-HER.M.E.S.», δύο (2) ενημερωτικές συνεδρίες (Info-Days) για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου, μία (1) διαβούλευση και ένα  (1) Εργαστήριο για την προστασία και διαχείριση του ιστορικού κτιριακού αποθέματος της πόλης της Κέρκυρας.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση του κοινού και των ενδιαφερόμενων φορέων για τα εργαλεία και τα αποτελέσματα του έργου και η καταγραφή προβλημάτων, ιδεών και προτάσεων που θα βελτιώσουν περαιτέρω τη διαχείριση και αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης.  

Ο Δήμος συμμετέχει ως Εταίρος στο έργο «IRC-HER.M.E.S.», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Balkan Mediterranean 2014 – 2020 (Transnational Cooperation Programme Interreg Balkan- Mediterranean 2014‐2020). 

Ο βασικός στόχος του IRC-HER.M.E.S. είναι να αξιολογηθούν τα ιστορικά κτίρια και κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στις περιοχές των Εταίρων του έργου και να παραχθεί ένα καινοτόμο εργαλείο λήψης αποφάσεων πολλαπλών κριτηρίων για τις απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης και προστασίας στα κτίρια αυτά, καθώς και για την προβολή τους. Το έργο επικεντρώνεται θεματικά στον αρχιτεκτονικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τουρισμό, συνδυάζοντας ιστορικά κτίρια από διαφορετικά μέρη και δημιουργώντας αρχιτεκτονικές, ιστορικές και εκπαιδευτικές συνδέσεις, καθώς και συνδέσεις σχετικά με την αλλοίωση της κληρονομιάς, την οικοδομική παθολογία και τη φυσική φθορά.

 

Info Day & Διαβούλευση 

Α) Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού έργου IRC-HERMES και των κύριων

δράσεων – αποτελεσμάτων του.

Β) Διαβούλευση για την ανάπτυξη & υιοθέτηση μιας στρατηγικής για την προστασία των ιστορικών κτιρίων αλλά και την προβολή του αρχιτεκτονικού πλούτου της Κέρκυρας.

Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 & Ώρα: 11:00 – 14:00

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας μέσω του συνδέσμου:

https://support-874.my.webex.com/support-874.my/j.php?MTID=m7736f4412bdcfccc7bc51a06ee0b5500

 

Info Day & Workshop 

Α) Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού έργου IRC-HERMES και των κύριων

δράσεων – αποτελεσμάτων του.

Β) Εργαστήριο για τη διαχείριση και την προστασία κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Κέρκυρας.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 & Ώρα: 11:00 – 14:00

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας μέσω του συνδέσμου:

https://support-874.my.webex.com/support-874.my/j.php?MTID=mf28922f4744bcaefb5e103a7f9fb4154

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News