Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Επισκέψιμο το ξύλινο σκάφος Κατάρ στο παλιό λιμάνι, έως 20/08/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1429

jeventimage

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΞΥΛΙΝΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ – ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 

Ένα 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος, χαρακτηριστικό δείγμα της ναυτικής παράδοσης του Κατάρ, πρόκειται να φθάσει στην Κέρκυρα την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 και θα παραμείνει έως την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τους Αγίους Σαράντα.

 

Η εκδήλωση της άφιξης του σκάφους θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, στις 19.00, στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας, όπου και θα δέσει για δυο ημέρες.

 

Οι 16 ναυτικοί, που αποτελούν το πλήρωμα του σκάφους, θα υποδεχθούν τους κατοίκους της Κέρκυρας και θα τους ξεναγήσουν στο σκάφος-Μουσείο, που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ και ταυτόχρονα προωθεί το γεγονός της διοργάνωσης στη χώρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022.

Το Al Mubaraki, όπως ονομάζεται το σκάφος, ξεκίνησε το ταξίδι Fath Al Khair 4, με 16 Καταριανούς ναυτικούς, σε ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών και θα διανύσει 4.000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο έντεκα συνολικά λιμάνια. Ελλιμενίστηκε στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Μυκόνου, της Αθήνας και κατευθύνεται προς την Κέρκυρα. Ακολουθούν τα λιμάνια Αγίων Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας. 

Το 40μετρο σκάφος κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του, μιας και συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας. Μέσω αυτού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Kατάρ -“Κatara”- υλοποιεί ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το σκάφος θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News