Τι παίζει Σήμερα

 • #DEALIFE: βαθύ καθαρισμό προσώπου από το κέντρο αισθητικής Μαργαρίτας Βλάχου
   
  Μόνο:25€
  Αρχική αξία35€
  Έκπτωση29%
  Δείτε το
 • Gogas 2 2021
 • profi 111119
 • Gogas 2021
 • domes 13/01/2022
 • Musclemania banner B -16/09/2022
 • oxygen 05/05/22
Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στην Κέρκυρα η Καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου με το Διονύση Γραμμένο, 14/10/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2031

jeventimage

ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ & ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕΤΖΟ-ΣΟΠΡΑΝΟ ROSA BOVE ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΡΟΝΟΥ)

14 Οκτωβρίου και ώρα 21:00  

Είσοδος Ελεύθερη

 

To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας «φέρνει» τη Σκάλα του Μιλάνου στην... Κέρκυρα!

Το φημισμένο μουσικό σύνολο Cameristi della Scala συναντά επί σκηνής σε ρόλο μαέστρου, τον αρχιμουσικό Διονύση Γραμμένο, διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Μαζί τους η μέτζο-σοπράνο Rosa Bove.

Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ιταλική μπαρόκ με έργα των Vivaldi, Durante, Geminiani και Corelli στο ατμοσφαιρικό Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην επιβλητική Αίθουσα του Θρόνου. Μια μουσική εμπειρία που θα μας μεταφέρει στο χρόνο στις αίθουσες χορού των παλατιών.

 

Η ορχήστρα

Μία ορχήστρα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η Ορχήστρα Δωματίου Καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου (Cameristi della Scala) ιδρύθηκε το 1982 και αποτελείται από μουσικούς της ορχήστρας του θρυλικού ομώνυμου θεάτρου ενώ παράλληλα συνεργάζεται με γνωστούς μουσικούς και τραγουδιστές όπερας, έχοντας ως κύριο ρεπερτόριο σπουδαία έργα μουσικής δωματίου καθώς και έργα λιγότερο γνωστών Ιταλών συνθετών, από τον 18ο αιώνα έως και σήμερα. Το 2012 έλαβε από την Περιφέρεια του Μιλάνου το “Βραβείο Isimbardi”, που προορίζεται για θεσμούς οι οποίοι, χάρη στη διεθνή τους δράση, συνεισφέρουν στη διάδοση της φήμης του Μιλάνου. Με εμφανίσεις στα σημαντικότερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών του κόσμου έχουν σταθερές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Maxim Vengerov, ο Gautier Capuçon, ο David Fray, ο Renaud Capuçon, ο Francesco Piemontesi και η Maria João Pires.

 

Ο Διευθυντής Ορχήστρας.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΕΛΣΟΝ), ο Διονύσης Γραμμένος ξεκίνησε τη διεθνή του σταδιοδρομία το 2008 αποσπώντας το Α’ Βραβείο στον “Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Σολίστ” της EBU (European Broadcasting Union) στη Βιέννη και τον τίτλο του “Ευρωπαίου Νέου Μουσικού της Χρονιάς”, ο πρώτος μουσικός πνευστού οργάνου στην ιστορία του διαγωνισμού που έλαβε τον τίτλο αυτό.  Έκτοτε του έχουν απονεμηθεί διάφορα τιμητικά βραβεία (“European Young Leader”, 2018, από το think-tank Friends of Europe, Διεθνές Βραβείο Τεχνών “Leonardo da Vinci”, “Rising Star” της ECHO-European Concert Hall Organisation) και το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών, για την προσφορά του στη μουσική. Τόσο σαν μαέστρος όσο και σαν σολίστ έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μερικές από τις κορυφαίες ορχήστρες διεθνώς (Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης, η Όπερα του Καναδά στο Τορόντο, η Ορχήστρα Δωματίου της Σκάλας του Μιλάνου, κ.α.), με εμφανίσεις σε ιστορικές αίθουσες όπως όπως το Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, Μπάρμπικαν Σέντερ του Λονδίνου και Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης μεταξύ άλλων ερμηνεύοντας μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της μουσικής ιστορίας. Η μουσική του ευφυΐα και παρουσία στο πόντιουμ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της μουσικής κοινότητας.

 

Η μέτζο-σοπράνο
 
Η μέτζο-σοπράνο Rosa Bove, που έχει ξεχωρίσει για τις φωνητικές της δεξιότητες, όσο και την ιδιαίτερη χροιά της φωνή της έχοντας ταυτιστεί με το μπαρόκ ρεπερτόριο, έρχεται να προσδώσει τη δική της πινελιά στη μουσική παλέτα της βραδιάς. Με συμμετοχές σε μερικά από τα πιο κλασικά έργα όπερας στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα του κόσμου, έχει κάνει αίσθηση με συνεργασίες όπως αυτή με την Cecilla Bartoli και η ζωντανή ηχογράφηση από τη Deutsche Grammophon, του έργου “Confitebor tibi domine” του Pergolesi με την Ορχήστρα Mozart υπό τη διεύθυνση του Claudio Abbado. 

 

Μια καλλιτεχνική σύμπραξη υψηλού επιπέδου από αυτές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στη χώρα μας για μία και μόνο παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας.

 

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, όλα τα μάτια στραμμένα στην Κέρκυρα.

Όλες οι πληροφορίες Εδώ


 

Παλαιά Ανάκτορα

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News