Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συναυλία Έλσον VR στην Ιόνιο Βουλή, 03-09/10/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 822

jeventimage

Η κλασική μουσική συναντά την εικονική πραγματικότητα.
 
«Σε μια εποχή όπου η κλασική μουσική ως έννοια μοιάζει κάπως απόμακρη, δυσνόητη ή και ξένη σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εφεύρουμε νέους, δημιουργικούς τρόπους συνύπαρξης και επαφής μας με το κοινό. Το ΕλΣΟΝ VR, το οποίο η Ορχήστρα μας έρχεται να προσθέσει στη σύγχρονη μουσική σκηνή, είναι ένας από τους τρόπους μας να κάνουμε προσβάσιμα στον θεατή του σήμερα τα μουσικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής».
Διονύσης Γραμμένος, Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣΟΝ
 
 
Πώς θα σας φαινόταν να παρακολουθήσετε μια συναυλία μέσα από μια... μάσκα;
Μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό 3 έως 7 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας με ελεύθερη είσοδο στην Ιόνιο Βουλή.
ΕΛΣΟΝ VR. Με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας και 360° οπτικοακουστικού υλικού από ζωντανές συναυλίες της ορχήστρας, η ΕΛΣΟΝ καινοτομεί και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία στο κοινό. Μέσω της ΕλΣΟΝ VR μάσκας ο «θεατής» μεταφέρεται σε μια ζωντανή συναυλία, ανάμεσα στους νέους μουσικούς της ορχήστρας έχοντας την ευκαιρία να απολαύσει σημαντικά έργα συνθετών όπως του Μέντελσον, του Τσαϊκόφσκι, του Γκριγκ, του Βέμπερ, του Μάλερ και του Σούμπερτ.
ΕΛΣΟΝ VR - Η συναυλία... αλλιώς! Μια πρωτόγνωρη εμπειρία πέρα από κάθε περιορισμό χώρου και χρόνου.
Η δράση ΕΛΣΟΝ VR σχεδιάστηκε από τον Διονύση Γραμμένο και υλοποιείται με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η πρωτοπόρα δράση ΕΛΣΟΝ VR εξυπηρετεί συγχρόνως και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Συστήνει στους μαθητές τη συμφωνική μουσική μέσα από διαδραστικά workshops, στα οποία η συνύπαρξη μουσικής και τεχνολογίας αιχμής προσφέρει έναν νέο, σύγχρονο κόσμο δυνατοτήτων, εμπειριών και μάθησης.
 
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ
9:30-13:30 στην Ιόνιο Βουλή

Ιόνιος Βουλή

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News