Τι παίζει Σήμερα

Cheap Edits @ Bristol, 05/10/2022

Ώρα έναρξης: 20:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Καλοκαιρινά Πρωινά στο Μουσείο Σολωμού, έως 31/08/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 531

jeventimage

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΡΩΙΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΜΕ ΤΟ CAMP TOY ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟY ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜ. ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ

 

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας θεωρώντας ως αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της την επικοινωνία του Μουσείου με το κοινό, συνεχίζει τις Μουσειοπαιδαγωγικές Διακαλλιτεχνικές Δράσεις για το Καλοκαίρι 2022, με τίτλο Καλοκαιρινά Πρωινά στο Σπίτι του Ποιητή.

 

Οι δράσεις μέχρι στιγμής διεξάγονται με ιδιαίτερη συμμετοχή του κερκυραϊκού κοινού πράγμα που επιβεβαιώνει την ανάγκη για αντίστοιχες δράσεις στα Μουσεία και τους χώρους τέχνης. Τη Δευτέρα στις 8 Αυγούστου είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά οι Δράσεις να γίνουν σε συνεργασία με το 6ο Αθλητικό Καλοκαιρινό Camp 2022 του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου και Αθλητικού Συλλόγου Ιωάννης Καποδίστριας Κέρκυρας. Τμήματα του Camp μαζί με τους δασκάλους τους, συμμετείχαν στις μουσειοπαιδαγωγικέςδιακαλλιτεχνικές δραστηριότητες στο Μουσείο Σολωμού. Η δράση πραγματοποιήθηκε εκτός προγράμματος των δράσεων ειδικά για τις ομάδες του Camp και τα παιδιά φάνηκε να το ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα. Ευχαριστούμε θερμά τη διοργάνωση του Camp γι αυτή τη συνεργασία και τους συγχαίρουμε για το σπουδαίο έργο τους.

 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κύριο Σάκη Κουτρουμπάνο υπεύθυνο- συντονιστή, του Camp, και της δασκάλες και τους δασκάλους κ.κ. Δαλιδά Μεσσιάν, Μαριλένα Κουτρουμπάνου, Νίκο Δημουλή, Κωνσταντίνα Πλασταρά, Φοίβο Ρέβη, Δημήτρη Τζιβάνη. Υπενθυμίζουμε ότι τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Ειρήνη Βήτα και τη Φαίη Σταμάκου, στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, με επιστημονική υπεύθυνη την επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος, Σοφία Στάμου. Από τη πλευρά του Μουσείου τις δράσεις συντονίζει και επιμελείται η υπεύθυνη – επιμελήτρια του Μουσείου Σολωμού Κέρκυρας Ναυσικά-Μαρία Φρόνιμου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις έχουν σχεδιαστεί σε δύο άξονες.

 

Ο πρώτος ακολουθεί τη θεματική του μουσείου και μέσω της εμπλοκής των παιδιών με το μουσείο και με τα εκθέματα αποσκοπεί στη δημιουργία της δικής τους προσωπικής σχέσης με τον χώρο που έζησε ο ποιητής και με το έργο του. Ο δεύτερος άξονας ακολουθεί ανεξάρτητες θεματικές αναπτύσσοντας τον κοινωνικό ρόλο του μουσείου, αγγίζοντας επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες για συζήτηση που δίνονται μέσα από την έκθεση. Οι μέρες διεξαγωγής των δράσεων είναι η Τρίτη και η Τετάρτη.

 

Η κάθε δράση θα πραγματοποιείται σε γκρουπ των 15 ατόμων και η διάρκεια της δράσης υπολογίζεται περίπου στη 1 ώρα. Οι δράσεις της Τρίτης απευθύνονται σε γονείς και παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και είναι δομημένες πάνω στη θεματική του μουσείου.

 

Οι δράσεις της Τετάρτης αφορούν ανεξάρτητες θεματικές και απευθύνονται στην κοινότητα.

 

Οι δράσεις της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου είναι επίσης ανεξάρτητες και αφορούν σε ένα μεγάλο κυνήγι θησαυρού στο Μουσείο Σολωμού της Κέρκυρας. Ημερομηνίες Δράσεων:

 

Τρίτη 9/8 - Τετάρτη 10/8

Τρίτη 16/8 - Τετάρτη 17/8

“Κυνήγι θησαυρού”

Τρίτη 30/8 - Τετάρτη 31/8

 

Για το κυνήγι θησαυρού οι συμμετέχοντες δηλώνουν μία από τις δύο ημέρες και η δράσεις ξεκινούν στις 11 :00 πμ. Για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2661030674 καθημερινά 9.30-14.00 ή στέλνοντας e-mail στο mouseiosolomou@gmail.com. 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News