Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ξεναγήσεις στον Πετριτή και στις Αλυκές Λευκίμμης, 26-27/05/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 417

jeventimage

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας σε συνεργασία με το Οικομουσείο του Πετριτή και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας θα διοργανώσει την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 περιπάτους και θεματικές ξεναγήσεις στον Πετριτή (διαδρομή «Στράτα των ψαράδων») και στις Αλυκές της Λευκίμμης.


Το Οικομουσείο του Πετριτή αποσκοπεί στην ανάδειξη της θαλάσσιας και παράκτιας κληρονομιάς της νότιας Κέρκυρας, εστιάζοντας σε τρεις πόλους επίσκεψης: το ψαροχώρι του Πετριτή, τη λιμνοθάλασσα Κορισσίων και τις αλυκές Λευκίμμης. Παρουσιάζει ένα Δίκτυο Πολιτιστικών Διαδρομών στην νότια Κέρκυρα το οποίο συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας.


Υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020 και του έργου «Αλιεία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Ταυτότητα και τοπικές Συμμετέχουσες Κοινωνίες» – «Fisheries and Cultural Heritage, Identity and Participated Societies – FISH AND C.H.I.P.S», στο οποίο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας συμμετείχε ως εταίρος και η Ένωση Αλιέων του Πετριτή ως συνεργαζόμενος εταίρος.
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν 09.00-13.00 και θα έχουν διάρκεια μία ώρα.


Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 26610 48310, 26610 48120.
Λόγω των ειδικών συνθηκών οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος, ενώ η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News