Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συναυλία Σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου στο Αχίλλειον, 01/09/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2236

jeventimage

Η Μτρτώ Παπαθανασίου στην Κέρκυρα.
Η ΕΤΑΔ και το Αχίλλειο Μουσείο, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20:30 σας προσκαλούν στο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού της παγκοσμίου φήμης σοπράνο, Μυρτούς Παπαθανασίου. Το ρεσιτάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Μαρία Κάλλας Παγκόσμια Ιέρεια της Όπερας» που φιλοξενείτε στο Αχίλλειο Μουσείο από τις 11 Ιουλίου έως και τις 31 Οκτωβρίου εκθέτοντας φορέματα, παρτιτούρες, αξεσουάρ και προσωπικά αντικείμενα της μεγάλης Ντίβας.
Η Μυρτώ Παπαθανασίου, μία από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες της χώρας μας, με διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές σε σημαντικές παραγωγές σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ερμηνεύσει , άριες από το ρεπερτόριο της Μαρίας Κάλλας χαρίζοντας μας τον ήχο της υπέροχης φωνής της.
Στο πιάνο τη συνοδεύει ο καταξιωμένος πιανίστας Ιωάννης Τσανακαλιώτης.
Βιογραφικά στοιχεία καλλιτεχνών
Μυρτώ Παπαθανασίου
Η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου γεννήθηκε στη Λάρισα και ξεκίνησε τις σπουδές της, στο πιάνο και τα θεωρητικά, στο Ωδείο της πόλης. Πήρε δίπλωμα Μονωδίας από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με διάκριση και βραβείο, ενώ ως υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μιλάνο με τον Ρομπέρτο Κοβιέλλο.
Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο “Μαρία Κάλλας- Βest Debut Artist of the Year” ερμηνεύοντας τη Βιολέτα στην Τραβιάτα στο Ντάλλας. Στον ίδιο ρόλο είχε πρωτοεμφανιστεί το 2007 στην Όπερα της Ρώμης, με την σκηνοθετική υπογραφή του Φράνκο Τζεφιρέλλι. Με το μεγάλο σκηνοθέτη συνέχισε τη συνεργασία της ως Νέντα στους Παλιάτσους, ως Τόσκα στην ομώνυμη όπερα και ως Αλίτσε στον Φάλσταφ. Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, όπως: τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης ανοίγοντας την καλλιτεχνική σεζόν του 2014-2015 με την Μποέμ, στο Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου ανοίγοντας την σαιζόν 2019-2020, την Όπερα του Τόκυο και του Σίδνεϋ, την Όπερα του Σαν Ντιέγκο , τις Κρατικές Όπερες της Βιέννης, του Βερολίνου, του Μονάχου, της Ζυρίχης, της Βαρκελλώνης, της Ρώμης, της Βερόνας, του Άμστερνταμ, της Στουτγκάρδης, της Κοπεγχάγης, την Όπερα Γκαρνιέ και Champs Elysées του Παρισιού, την Όπερα La Monnaie των Βρυξελλών, του Μόντρεαλ, του Λουξεμβούργου, του Ντάλλας, της Μπολόνια, της Γένοβας, της Κατάνια, του Τορίνο, του Μόντε Κάρλο, του Μονπελιέ και το Τεάτερ αν ντερ Βίεν. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε σπουδαίες αίθουσες συναυλιών όπως το Κοντσερτχάους της Βιέννης, το Κοντσερτγκεμπάου του Άμστερνταμ, την αίθουσα Τσαϊκόφσκυ της Αγίας Πετρούπολης, το ΚΚL της Λουκέρνης, την Τόνχαλε της Ζυρίχης, στη Νέα Υόρκη”Mostly Mozart festival” και πρόσφατα στην αίθουσα συναυλιών της Βαμβεργης.
Το Νοέμβριο του 2016 κυκλοφορησε η ηχογράφηση του Ντον Τζιοβάνι υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή για λογαριασμό της Sony Classic στην οποία ερμηνεύει το ρόλο της Ντόννα Άννα. Ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το ντεπούτο της στο Κοβεν Γκάρντεν στην όπερα Ντον Τζιοβάννι ως Ντόννα Ελβίρα , στην Όπερα Champs Elysées στο ρόλο του Sifare στο Μιθριδάτη (Μότσαρτ), ρόλο που επανέλαβε και στην Όπερα La Monnaie των Βρυξελλών. Καθιερώθηκε ως Aλτσίνα (Χέντελ) με μαέστρο τον Κριστόφ Ρουσέ στην όπερα Γκαρνιε του Παρισιού , ρόλο που υποδύθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο με μαέστρο τον Γ. Πέτρου με μεγάλη επιτυχία καθώς και στην όπερες της Βιέννης με μαεστρο τον Μ. Μινκοφσκυ και της Στουτγκάρδη . Ως Φιορντιλίτζι (Ετσι κάνουν όλες) εμφανιστηκε στην Όπερα Γκαρνιέ του Παρισιού , ενώ πρόσφατα ως Αμέλια στον Σιμον Μποκκανέγκρα στις όπερες του Μονπελιέ , Αμβέρσας, Λουξεμβούργου και Σαν Καρλο της Νάπολης . Επίσης τη Βιολέττα (Τραβιάτα) στην Σταατσόπερ της Βιέννης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Βασιλικό Θέατρο της Κοπεγχάγης. Συμμετείχε, ακόμη, στην Ενάτη (Μπετόβεν) στο Κοντσερτγκεμπάου στο Αμστερνταμ και στη Σεούλ υπό τη διεύθυνση του Ίβαν Φίσερ, σε μια παράσταση που αναμεταδόθηκε ζωντανά, καθώς και στο Ηρώδειο υπό τη διεύθυνση του Κ. Τρικολίδη. Το ρεπερτόριό της είναι ιδιαίτερα ευρύ και εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι τους σύγχρονους συνθέτες. Έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους ρεπερτορίου όπως: Ιφιγένεια στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι (Γκλουκ), Αλτσίνα στην ομώνυμη όπερα του Χέντελ , Ντόνα Άννα και Ντόνα Ελβίρα στον Ντον Τζιοβάνι (Μότσαρτ), Φιορντιλίτζι στοΈτσι κάνουν όλες (Μότσαρτ) με τη φιλαρμονική της Βιέννης , Κονστάντσε στην Αρπαγή από το Σεράι (Μότσαρτ), Βιτέλλια στην Μεγαλοψυχία του Τίτο, Βιολέτα στην Τραβιάτα , Αμέλια στο Σιμον Μποκκανεγκρα (Βέρντι), Σεμίραμις (Ροσίνι), Άννα στο Μωάμεθ το 2ο (Ροσσίνι), Ρουσάλκα στην ομώνυμη όπερα (Ντβόρζακ), Μπερενίτσε (Σιπιόνε Χαίντελ) Νέντα στους Παλιάτσους (Λεονκαβάλλο), Τόσκα στην ομώνυμη όπερα (Πουτσίνι), Μανόν του Μασνέ , Ιουλιέττα του Γκουνώ , Μιμή στη Μποέμ του Πουτσίνι , Ginevra di Scozia (Σιμόνε Μαίρ), Σεχραζάντ του Ραβέλ με την ορχήστρα της Βαμβέργης υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Καρύδη. Έχει στο ενεργητικό της 4 ηχογραφήσεις της όπερας Ντον Τζιοβάνι (Ντόννα ‘Αννα), Il turco in Italia (Φιοριλλα), άριες και ντουέτα του Ροσσίνι, δύο ηχογραφησεις της Ενάτης Συμφωνίας του Μπετόβεν με τη Συμφωνική του Σύδνεϋ και με την ορχήστρα της Βουδαπέστης, την Ginevra di Scozia (Σιμόνε Μαίρ), έργα Παπαϊωάννου, Σεμίραμις με μαέστρο τον Α. Τζέντα , καθώς και το DVD της Ρουσάλκα από την Όπερα La Monnaie των Βρυξελλών υπό τη διεύθυνση του Άνταμ Φίσερ.
Γιαννης Τσακανίκας
Γεννήθηκε στην Αθήνα.Σπούδασε πιάνο με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την διεθνούς φήμης πιανίστα Ρίτα Βούρτση.Στις διπλωματικές του εξετάσεις τιμήθηκε με βαθμό άριστα παμψηφεί α ́ βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επιδοσης. Για τις επιδόσεις του τιμήθηκε επίσης με χρηματικό βραβείο στη μνημη του μαέστρου Μιχάλη Βούρτση.
Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ όπως G.Mounier, Duo Ganev , N.Petrov , P.B.Skoda ,B.Ringeissen κ.α.
Ως μέλος του OPUS I TRIO εχει συμμετάσχει σε πολλά ρεσιτάλ μουσικής δωματίου ανά την Ελλάδα..Εχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις Γερμανία , Αγγλία, Δανία ,Ολλανδία, Γαλλία .Έχει παρουσιάσει πολλά ελληνικά έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Έχει συμπράξει ως σολιστ με την Κρατικη Ορχηστρα Αθηνων.
Συνεργάζεται τακτικά με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ρεσιτάλ πιάνου και μουσικής δωματίου ,καθώς και σε σύμπραξη με καταξιωμένους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό λυρικούς τραγουδιστές.Επίσης έχει συμβάλλει στην πραγματοποίηση εκπαίδευτικών προγραμμάτων του παραπάνω οργανισμού. Ως κορεπετίτορας έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες σε σεμινάρια όπως : Ch.Studer, G. Dimitrova , R.Knoll, D.Evaggelatou κ.α.
Συνεργάζεται τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή και από το 2021 και εργάζεται ωςκορεπετίτορας και καθηγητής πιάνου στη Γαλλία.

Το ρεσιτάλ διοργανώνει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και το Αχίλλειον Μουσείο σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και θα υλοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

Αχίλλειον

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητούνται συνεργάτες από την Aqualand Corfu Waterpark 19.04.24
  2. Ζητείται οδηγός Β κατηγορίας από τουριστικό γραφείο στο κέντρο 19.04.24
  3. Ζητούνται υπάλληλοι γραφείου από την Greenmotion 19.04.24
  4. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 19.04.24
  5. Ζητείται υπάλληλος γραφείου 19.04.24
  6. Ζητείται πωλητής/τρια από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο 19.04.24
  7. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Artisti 19.04.24
  8. Ζητείται άτομο για κρύα κουζινα/λάντζα από καφέ στη Μαρίνα Γουβιών 19.04.24
  9. Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 19.04.24
  10. Ζητείται πωλήτρια από το Nostos Delissimo στο κέντρο 19.04.24
  11. Ζητείται barista από καφετέρια στην Παλαιοκαστρίτσα 19.04.24
  12. Ζητείται πιανίστας 19.04.24
  13. Ζητείται υπάλληλος από super market στην Παλαιοκαστρίτσα 19.04.24
  14. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue Hotel N' Spa 19.04.24
  15. Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αισιοδοξία 19.04.24
  16. Ζητείται chef από beach bar 19.04.24
  17. Ζητείται τεχνολόγος τροφίμων 19.04.24
  18. Ζητείται άτομο για φροντίδα ηλικιωμένου 19.04.24
  19. Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης 19.04.24
  20. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και βοηθοί 19.04.24
  21. Ζητείται άτομο για γραμματειακή υποστήριξη 19.04.24
  22. Ζητείται ψήστης 19.04.24
  23. Ζητείται προσωπικό από το Imabari Corfu 19.04.24
  24. Ζητείται υπάλληλος από τα οπτικά Ζερβόπουλος 19.04.24
  25. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 19.04.24
  26. Ζητείται προσωπικό από το Coffee Lab 19.04.24
  27. Ζητείται προσωπικό στις Μπενίτσες 19.04.24
  28. Ζητείται Β μάγειρας και βοηθός μάγειρα στην νότια Κέρκυρα 19.04.24
  29. Ζητούνται συνεργάτες από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Ansa 19.04.24
  30. Ζητούνται αισθητικοί και κομμωτές/τριες από εταιρεία καλλυντικών 19.04.24

Corfuland News