Τι παίζει Σήμερα

Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το Zωντανό Iστορικό Mουσείο της Κέρκυρας «Casa Parlante» είναι επισκέψιμο

 To Casa Parlante, το «Ζωντανό Μουσείο» που αναπαριστά την ατμόσφαιρα μίας ιστορικής έπαυλης του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας είναι πλέον επισκέψιμο στο κέντρο της παλιάς πόλης της Κέρκυρας (δίπλα στην Παλαιά Φιλαρμονική).

Το Casa Parlante είναι ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο !

Πρόκειται για μια μουσειακή έκθεση Ζωντανής Ιστορίας που συνδυάζει την τεχνολογία του σήμερα με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα, με σκοπό να δώσει μία ολοκληρωμένη αισθητική εμπειρία στον επισκέπτη.

Μέσα στο Casa Parlante ξαναζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή. Η ιστορία ξαναγράφεται με κάθε βήμα μας στους χώρους ενός αυθεντικού αστικού αρχοντικού, μίας οικογένειας ευγενών του 19ου αιώνα. Κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες, μυρωδιές και ήχοι της εποχής λειτουργούν σαν “μηχανή του χρόνου”, προσκαλώντας μας σε ένα διαφορετικό ταξίδι, το οποίο δίνει πνοή στις αναμνήσεις.

Το Zωντανό Iστορικό Mουσείο της Κέρκυρας «Casa Parlante» είναι επισκέψιμο

Το Casa Parlante είναι η μέχρι κεραίας αφοσίωση στην ιστορική λεπτομέρεια ενός "ομιλούντος σπιτιού" των αρχών του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα. Οι κινούμενες φιγούρες εδώ γίνονται ένα με τις καθημερινές ασχολίες μιας ολόκληρης οικογένειας.

Η διαρρύθμιση του σπιτιού, με αρκετούς χώρους και κρυφές εκπλήξεις, οδηγεί σχεδόν αβίαστα την ιστορία μιας οικογένειας Κερκυραίων ευγενών, από τα προσωπικά τους όνειρα στην επαγγελματική δραστηριότητα και στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Από την άλλη πλευρά, η συνήθως αθέατη πλευρά του υπηρετικού προσωπικού εδώ καταγράφεται με σαφήνεια, αφήνοντας χώρο και για τη δική τους αλήθεια. Το Casa Parlante προσφέρει μια άκρως επιμελημένη ιστορική και εκπαιδευτική ματιά στο Κερκυραϊκό παρελθόν, το οποίο αφορά άμεσα τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες της Κέρκυρας.

Οι ευγενικοί ξεναγοί περιμένουν να σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, θυμίζοντας ταινία εποχής. Μικροί και μεγάλοι μετά βεβαιότητας θα αγαπήσουν το χώρο αυτό και πιθανώς να θελήσουν να πάνε και να ξαναπάνε ... ! Άλλοι μπορεί να νιώσουν σαν το σπίτι τους και άλλοι να νοσταλγήσουν τις παλιές εποχές της Κέρκυρας ή τους παππούδες τους ! Άλλοι μπορεί να φέρουν στο μυαλό τα διηγήματα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη ! Για να δούμε ....

Να υπενθυμίσουμε ότι η ιδέα ανήκει σε δύο Κερκυραίες, μάνα-κόρη, που ζουσαν στον Πειραιά με όνειρο την επιστροφή στην Κέρκυρα. Την ιδέα καλλιεργούσαν χρόνια μέσα τους, ενώ το 2013 δόθηκε η αφορμή να την εξωτερικεύσουν, διεκδικώντας το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» όπου και απέσπασαν oι ίδιες μαζί με άλλες τρεις καινοτόμες ιδέες σε άλλα μέρη της Ελλάδα;. Έτσι και επιχορηγήθηκαν .... και η ιδέα, το όνειρο υλοποιήθηκε μέσα σε σύντομο χρονικά διάστημα και είναι όλα έτοιμα να μας υποδεχθούν !

Διαβάστε παλαιότερο άρθρο μας Εδώ

Συντάκτης: Βασίλης Κρουστάλλης

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News