Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Σεμινάρια Γονέων από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 188

jeventimage

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας σε συνεργασία με την κ. Λίβερη – Καντερέ Αναστασία, Διδάκτορα Παιδαγωγικής Παν. Δυτ. Μακεδονίας και εκπαιδεύτρια Γονέων, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα σύμφωνα με το μοντέλο του κλινικού ψυχολόγου Δρ. Τόμας Γκόρντον, το οποίο έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας, και το έχουν διδαχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες (www.gordonhellas.gr).

 

Το εργαστήριο (εκπαίδευσης) Αποτελεσματικού Γονέα ΕΑΓ λειτουργεί ως κλειστή ομάδα και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα παρακολουθήσουν όλες τις συνεδρίες του. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται, με πρακτικό τρόπο, ένα σύνολο δεξιοτήτων επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων, καθώς και το πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να γνωρίζουν πότε και πώς θα τις χρησιμοποιούν. Αμέσως μετά την εκμάθηση και την εφαρμογή τους, οι δεξιότητες αυτές γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών επικοινωνιών τους σε όλες τις σχέσεις. Είναι απαραίτητα εργαλεία με τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή είτε να γεφυρώσουν σχέσεις που είναι τεταμένες, είτε να προλάβουν τη δημιουργία εντάσεων στις σχέσεις τους είτε να μειώσουν τα προβλήματα σε άλλες διαπροσωπικές σχέσεις. Βοηθάει τους γονείς να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό περιβάλλον που θα μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες των παιδιών να στραφούν στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, να εγκαταλείψουν το σχολείο, ή να επιδοθούν σε άλλες επικίνδυνες, αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένες στη σημερινή κοινωνία, συμπεριφορές. Τα Σεμινάρια Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα στοχεύουν να σας διδάξουν τη φιλοσοφία και τις επικοινωνιακές δεξιότητες που χρειάζονται για να ενδυναμώσετε και να βελτιώσετε την ποιότητα της σχέσης σας με τα παιδιά σας.

 

Στα Σεμινάρια Αποτελεσματικού Γονέα θα μάθετε:

o Να βοηθάτε τα παιδιά σας να επιλύουν τα προβλήματά τους

o Να αντιμετωπίζετε τη μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών σας

o Να επιλύετε τις συγκρούσεις ανάμεσα σ΄ εσάς και τα παιδιά σας

o Να ακούτε με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά σας να νιώθουν ότι τα κατανοείτε

o Να επικοινωνείτε με σαφήνεια, ώστε τα παιδιά σας να σας καταλαβαίνουν

o Να θεσπίζονται κανόνες που θα τηρούνται από ολόκληρη την οικογένεια

o Να επιλύετε τις συγκρούσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι

o Να ανατρέφετε τα παιδιά με μια φιλοσοφία που δεν θα είναι επιτρεπτική ούτε απολυταρχική

o Να γίνετε το πρόσωπο στο οποίο θα στρέφονται τα παιδιά σας για να μοιραστούν και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες ή τις στενοχώριες τους με εποικοδομητικό τρόπο.

Δίδακτρα: ΔΩΡΕΑΝ

Διάρκεια: Το σεμινάριο διαρκεί συνολικά 30 ώρες και αποτελείται από 10 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Συγκεκριμένα: 28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 17/8, 24/8, 30/8 Κάθε Τρίτη πρωί 9:30 π.μ.- 12:30 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής (ως 24/6): https://forms.gle/Hsq5f3Vv6casx4p36

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Αγγλικοί Στρατώνες, Παλαιό Φρούριο, Κέρκυρα.
26610 38583

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News