Τι παίζει Σήμερα

Ionian Wikithon 2022, 14-20/05/2022

Ώρα έναρξης: 08:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εκπαιδευτική δράση στο Σχολικό Μουσείο στο Σκριπερό, 15-22/05/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 168

jeventimage

Οι Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας αδιάκοπα τη δράση τους στον τομέα της μουσειακής έρευνας, ανακοινώνουν την πιλοτική εφαρμογή και υλοποίηση του μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος  Bridge the gap, museum edition: art healing educational programs for mixed aged groups, focusing on elderly and youth participation and inclusion, που αφορά στη διαγενεακή συνύπαρξη στο μουσειακό χώρο και διαπραγματεύεται τις έννοιες  του τραύματος και της ίασης. 

Το πρόγραμμα σηματοδοτεί την πρώτη αντίστοιχη δράση του μουσείου μας και στοχεύει στην ενεργό συμπερίληψη ατόμων όλων των ηλικιών, εστιάζοντας στην γεφύρωση γενεών με διαφορετικές αφετηρίες. Το βίωμα των τελευταίων ετών και οι ιδιαίτερες στιγμές λόγω Covid-19, όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες, έχει επηρεάσει κυρίως άτομα μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας καθώς διαταράσσει έντονα την καθημερινότητα τους και προξενεί έντονες εναλλαγές συναισθημάτων και πρόσθετο στρες.

Σκοπός μας είναι στη 1:30 ώρα που θα φιλοξενηθούν οι συμμετέχοντες στη Συλλογή Σχολείου και Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας στο Σκριπερό, μέσω δραστηριοτήτων και εκθεμάτων να ανακαλέσουμε μνήμες και να αξιοποιήσουμε ευεργετικά την τέχνη ώστε να εκφράσουμε και να αφουγκραστούμε τα αισθήματα μας. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται υβριδικά με τεχνολογικά και φυσικά εργαλεία, καθώς είναι διαμορφωμένο με γνώμονα τη συμπερίληψη και βασισμένο στη βιωματική, ενεργό μάθηση. Πραγματοποίηση 15 / 22 Μαΐου 2022, στις 18:30. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • να ορίζουν τις έννοιες του τραύματος και της ίασης και να περιγράφουν σχέσεις αιτιότητας, 
  • να συσχετίζουν τις έννοιες με την τέχνη και να αναλύουν τη συναισθηματική διάσταση έργων τέχνης, 
  • να κρίνουν, ταξινομούν και να επιλέγουν τα κατάλληλα μέσα έκφρασης του συναισθηματικού τους πλούτου, 
  • καθώς και να χρησιμοποιούν και να αξιολογούν νέα εργαλεία που σχετίζονται με την τέχνη και την τεχνολογία.

 

Για να συμμετάσχετε στην πιλοτική εφαρμογή που αποτελεί βασικό σημείο της έρευνάς μας συμπληρώστε την ΑΙΤΗΣΗ. Στην υλοποίηση του προγράμματος θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. 

 

 Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε το 6970414275 την κα Έλενα Βασιλάκη ή στείλτε μας το μήνυμα σας στο museum@ionio.gr γράφοντας στο θέμα Bridge the gap, museum edition πληροφορίες. 

Επίσημος ιστότοπος: https://museum.ionio.gr/

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: https://www.facebook.com/ionianuniversitymuseum , https://www.instagram.com/ionianuniversitymuseum/

Πίσω

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News