Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δράση «Το Μουσείο πάει Σχολείο» στη Δημοτική Πινακοθήκη, 26-29/10/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1251

jeventimage

Δράση Πολεμικού Μουσείου 

“Το Μουσείο πάει Σχολείο”

 

Στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων θα φιλοξενηθεί η τριήμερη δράση με τίτλο “Το Μουσείο πάει Σχολείο”.

Στο πλαίσιο διατήρησης της ιστορικής εθνικής μνήμης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί την παραπάνω δράση σε 17 πόλεις της χώρας υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και υπεύθυνο φορέα οργάνωσης το Πολεμικό Μουσείο.

 

Στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) κατά τις ημέρες Τρίτη 26/10, Τετάρτη 27/10 & Παρασκευή 29/10/2021  & ώρες 10:00 – 16:00, το κοινό μπορεί να έρθει σε επαφή με κείμενα που ξεδιπλώνουν την ιστορία της επανάστασης, ξεκινώντας από την επανάσταση στη Μολδοβλαχία και τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, καταλήγοντας στα πρωτόκολλα και τις συνθήκες που εξασφάλισαν την ελευθέρια και την ίδρυση του νεώτερου Ελληνικού κράτους.

Ταυτόχρονα, εκτίθενται κειμήλια της επανάστασης, όπλα και άρματα αγωνιστών, εφημερίδες εποχής και σπάνια έγγραφα.

Η επίσκεψη στο χώρο θα πραγματοποιείται με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test και χρήση μάσκας). 

 

 

Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
+302661048690
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News