Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Πρόγραμμα μουσικής αγωγής για βρέφη και νήπια, από 01/11/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 5645

jeventimage

Πρόγραμμα μουσικής αγωγής για βρέφη και νήπια 

1 Νοεμβρίου 2021 – 11 Φεβρουαρίου 2022

από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου 

 

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας - Παράρτημα Κέρκυρας και την Ιατροχειρουργική Εταιρία Κέρκυρας, συνεχίζει τη λειτουργία του Προγράμματος Μουσικής Αγωγής για Βρέφη και Νήπια (1 έως 6 ετών). Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει την επαφή των παιδιών με τη μουσική, καθώς και των γονιών με τα παιδιά τους μέσω της μουσικής. Τα μαθήματα για το διάστημα 1 Νοεμβρίου 2021 – 15 Φεβρουαρίου 2022 θα διδάξουν οι φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κκ. Μαρία Αντωνιάδου, Στεφανία Λακωνίτη, Γεωργία Στράτη με τη συνεργασία και άλλων φοιτητών του Τ.Μ.Σ. Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει η κ. Ζωή Διονυσίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τη βοήθεια της κ. Κλειώς Κωνσταντάκου, Μεταπτυχιακής Φοιτήτριας στο ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Ιατρείο Κέρκυρας (Πλατεία Σκαραμαγκά), μία μέρα την εβδομάδα για κάθε ηλικιακή ομάδα παιδιών με το εξής πρόγραμμα: 

Τετάρτη 4.00-4.50 μ.μ., παιδιά 3,5 - 5 ετών 

Τετάρτη 5.00-5.50 μ.μ.,  παιδιά 2 - 3,5 ετών  

Τετάρτη 6.00-6.50 μ.μ., βρέφη 1 - 2 ετών 

 

Παρασκευή 4.00-4.50 μ.μ.,  παιδιά 4 - 5,5 ετών (προνήπια και νήπια)

Παρασκευή 5.00-5.50 μ.μ.,  παιδιά 2 - 3,5 ετών 

Παρασκευή 6.00-6.50 μ.μ., βρέφη 1 - 2 ετών 

Λόγω των επικίνδυνων υγειονομικών συνθηκών, γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα αποκλειστικά γονείς που έχουν εμβολιαστική κάλυψη ή πιστοποιητικό νόσησης. Τα παιδιά θα συνοδεύονται από έναν γονέα (η χρήση της μάσκας για τους γονείς είναι απαραίτητη) και τα τμήματα θα αποτελούνται από 8-10 παιδιά με ισάριθμους γονείς. 

Οι μουσικές δραστηριότητες είναι βασισμένες σε υλικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας που εφαρμόζουμε κατά τα τελευταία δεκατρία χρόνια λειτουργίας του προγράμματος. Τα παιδιά μέχρι 3,5 ετών συνοδεύονται από έναν γονέα στο μάθημα, ο οποίος καλείται να συμμετέχει ενεργά. Οι γονείς των μεγαλύτερων παιδιών περιμένουν στο χώρο αναμονής στο ισόγειο του Ιατρείου. 

Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να κάνουν την εγγραφή τους στο Ιατρείο Κέρκυρας, τηλ. 26610 39615, Πλατεία Σκαραμαγκά και ακολούθως να συμπληρώσουν την αίτηση Διαδικτυακής Φόρμας https://forms.gle/6Bt8gisNw4qpxkVm7 Ως χορηγία υπέρ του ιατρείου προτείνεται το ποσό των 50 ευρώ για τη συμμετοχή κάθε παιδιού στο τετράμηνο πρόγραμμα (ή 80 ευρώ για δύο αδέρφια) (μέρος των χρημάτων καλύπτει τις ανάγκες για την ανανέωση του εξοπλισμού και των υλικών του προγράμματος). Τα χρήματα καταβάλλονται εφάπαξ με την εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές. 

  

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News