Τι παίζει Σήμερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ρομποτικής για παιδιά και ενήλικες

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1826

jeventimage

“Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ρομποτικής και Ήπιων Δεξιοτήτων για παιδιά και ενήλικες με θέμα τον Αθλητισμό”

 

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Corfu Tech Lab, σε συνεργασία με την EduACT και την έμπρακτη υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα διοργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ρομποτικής και Ήπιων Δεξιοτήτων για παιδιά και ενήλικες με θέμα τον Αθλητισμό και υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Μάριο Μαγιολαδίτη. Προσκαλεί παιδιά να συμμετέχουν σε ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα που σκοπός του είναι να αφήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας εμπνέοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσεγγίσουν τις επιστήμες μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης και επιμορφώνοντας τους ενήλικους συμμετέχοντες καλλιεργώντας ένα σύνολο δεξιοτήτων με τις οποίες θα μπορέσουν να ηγηθούν μια μιας ομάδας μαθητών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις καλές πρακτικές και την τεχνογνωσία από μια σειρά προγραμμάτων (steam yourself, train your brain, glafx) στα οποία η Eduact συνεργάστηκε με τα Tech Labs, έχοντας την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. τα προηγούμενα χρόνια.

 

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για νέους να γνωρίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών μέσα από την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ. Συνολικά στη Κέρκυρα, 6 ομάδες παιδιών 9 έως 16 ετών, θα προπονηθούν εξ’ αποστάσεως με τη βοήθεια ενηλίκων μεντόρων (17+ ετών), οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης. Οι ομάδες θα ερευνήσουν επιλέγοντας στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League, να επιλύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα σχετικά με τον αθλητισμό. Επιπλέον, θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS® EV3, το οποίο θα επιλύει αποστολές σε μια θεματική πίστα με LEGO μοντέλα κατασκευών. Κορύφωση του προγράμματος αποτελούν διαδικτυακά event, στα οποία οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν όσα έμαθαν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

 

Έχει προβλεφθεί το πρόγραμμα να μπορεί να λειτουργήσει σε εξ αποστάσεως ή Hybrid (εξ αποστάσεως και δια ζώσης) συνθήκες. Πληροφορίες για εγγραφή στο πρόγραμμα στο σύνδεσμο: https://eduact.org/swell/ Η συμμετοχή των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο swell@eduact.org

 

Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά φέτος, θα γίνει εφαρμογή του FIRST® LEGO® League Greece στην Virtual μορφή του με βάση τις οδηγίες από την FIRST® & LEGO® Education. Οι διαδικασίες θα γίνουν online (Robot Game, Innovation Project, Core Values, Robot Design), ενώ θα ακολουθήσει αναλυτική περιγραφή τους για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων. Στον διαγωνισμό θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, χορός, δώρα και μετάλλια για τους συμμετέχοντες διατηρώντας το πιο σημαντικό από τα core values, We have fun! Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News