Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνέδριο-Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής, 08/10/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 305

jeventimage

Η Χoρωδία Κέρκυρας διοργανώνει «Συνέδριο-Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής».

Οι εκδηλώσεις του Συνεδρίου-Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, έως και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων και  του Δήμου Κεντρικής  Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Με το «Συνέδριο-Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής» επιδιώκεται να δημιουργηθεί μία θετική κινητικότητα γύρω από την  ανάδειξη και προβολή της Επτανησιακής Μουσικής και περαιτέρω ένα κλίμα συνεχίσεως και ανανεώσεως της μουσικής μας παραδόσεως.

Επίσης θα καταβληθεί η δέουσα προσπάθεια για να προβληθεί το Συνέδριο αυτό και τα συμπεράσματα του και εκτός των Επτανήσων, ώστε να γίνει κοινωνός του περιεχομένου του και κάθε ενδιαφερόμενος για τα μουσικά πράγματα της Ελλάδος και να προβληθεί η λαμπρή μουσική παράδοση μας.

Στο Συνέδριο – Φεστιβάλ έχουν κληθεί ως εισηγητές διακεκριμμένοι επιστήμονες, αλλά και μουσικοί, που έχουν λόγο τόσο για την επτανησιακή μουσική κατά την ιστορική της διαδρομή, όσο και κυρίως για την αντιμετώπιση στα Επτάνησα των πολιτιστικών προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος στον τομέα της μουσικής.

Γι΄ αυτό και θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία στην έρευνα και την διατύπωση προτάσεων για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Το Συνέδριο θα ενταχθεί σε ένα 8ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα  έχουν πανεπτανησιακό χαρακτήρα και στις οποίες θα εμφανισθούν μουσικοί φορείς όχι μόνο της Κέρκυρας, αλλά και από τα άλλα Νησιά, ώστε να δοθεί ένας  πανηγυρικός αλλά και περιφερειακός χαρακτήρας στις εκδηλώσεις και να τονισθεί ο συνδετικός ιστός της μουσικής μας  παράδοσης και της σύγχρονης μεταξύ των Επτανησίων.

Η Χορωδία Κέρκυρας εγκαίρως θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για τις μουσικές και επιστημονικές εκδηλώσεις του Συνεδρίου-Φεστιβάλ.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News