Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Μαθητικός διαγωνισμός «Πυθαγόρας» Online, 03/04/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2016

jeventimage

Φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παράρτημα Κέρκυρας διοργανώνει τον νέο πρωτότυπο διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Πυθαγόρας» για μαθητές Β, Γ, Δ, Ε και Στ Δημοτικού, Α, Β και Γ Γυμνασίου. Σκοπός του νέου διαγωνισμού «Πυθαγόρας» είναι τα παιδιά να ζήσουν τη μαθηματική εμπειρία και πρόκληση, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο διαγωνισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις καθώς αναφέρεται κυρίως σε ικανότητες. Θα υπάρχουν 6 ομάδες θεμάτων οι οποίες θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η 1η ομάδα θα καλύπτει την τάξη Β' Δημοτικού, η 2η ομάδα θα καλύπτει τις τάξεις Γ' και Δ' Δημοτικού, η 3η ομάδα θα καλύπτει τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, η 4η ομάδα θα καλύπτει την Α' Γυμνασίου, η 5η ομάδα θα καλύπτει την Β' Γυμνασίου και η 6η ομάδα θα καλύπτει την Γ' Γυμνασίου. Η ύλη στην οποία εξετάζεται η κάθε ομάδα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ για τον διαγωνισμό, όπου επίσης είναι αναρτημένο ένα αρχείο το οποίο περιέχει όλες τις βασικές γνώσεις απο τη θεωρία που θα πρέπει να κατέχει ο μαθητής την ημέρα του διαγωνισμού. Το αρχείο αυτό μπορεί ο μαθητής να το εκτυπώσει και να το συμβουλεύεται την ώρα του διαγωνισμού.

Το παράρτημα της ΕΜΕ Κέρκυρας στην προσπάθειά του να αναδείξει τη μαθηματική κουλτούρα, στηρίζει τον διαγωνισμό κι έχει αναλάβει την ευθύνη για την διεξαγωγή του στο νησί μας. Ο διαγωνισμός φέτος θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά στις 3 Απριλίου 2021. Ο κάθε μαθητής για τη συμμετοχή του πρέπει να έχει στη διαθεσή του ένα ψηφιακό μέσο (pc,laptop,tablet κλπ) καθώς και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Όπως και πέρυσι για τη συμμετοχή απαιτείται η συνδρομή στο περιοδικό «Πυθαγόρας» με την καταβολή του αντίστοιχου αντιτίμου. Εκτός απο τη δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό θα δωθεί και η έκδοση του περιοδικού για το 2021 σε χρονικό διάστημα που καθορίζεται απο την Μαθηματική Εταιρεία.
 
Δηλώσεις συμμετοχής:
 
 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο site της ΕΜΕ Κέρκυρας
http://dide.ker.sch.gr/emekerkyra/ , στη σελίδα ΕΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στο facebook καθώς και στο site της ΕΜΕ http://www.hms.gr/pythagoras/ .

Οι εγγραφές καθώς και η καταληκτική ημερομηνία που θα μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματα είναι η 27η Μαρτίου 2021. Πέρα από αυτή την ημερομηνία δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές και πληρωμές. Μέσα στο Μάρτη θα λάβετε e-mail από την Μαθηματική Εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε κατά την εγγραφή με τον κωδικό μαθητή που θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στη πλατφόρμα του διαγωνισμού. Αν μια μέρα πριν το διαγωνισμό δεν έχετε λάβει το e-mail παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://forms.gle/DzboRNNsctnHYAcPA
 

 
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News