Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Αναβάλλεται η 6η Μουσικολογική Ημερίδα «130 Χρόνια Φιλαρμονική Μάντζαρος»

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1398

jeventimage

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αναβολή 6ης Μουσικολογικής Ημερίδας

 

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που έχει επιφέρει η πανδημία του νέου κορωνοϊού, η Φ.Ε. «Μάντζαρος» βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αναβολή διεξαγωγής της 6ης Μουσικολογικής Ημερίδας, με θέμα «130 χρόνια Φ.Ε. “Μάντζαρος”: Πτυχές της ιστορίας της», που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Μαΐου 2020.
 
         Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης, όπως και τα ακριβή όρια παράτασης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην Ημερίδα, θα γίνουν γνωστά σε επόμενη ανακοίνωση.
      Οι αιτήσεις συμμετοχής που έχουν κατατεθεί ήδη, λαμβάνονται υπ’ όψιν και δεν χρειάζεται να κατατεθούν εκ νέου.

 

Η 6η Μουσικολογική Ημερίδα

 

 Με θέμα:

«130 χρόνια Φ.Ε. “Μάντζαρος”: Πτυχές της ιστορίας της» 

 

Η Φιλαρμονική Εταιρία “Μάντζαρος” διοργανώνει την 6η Μουσικολογική Hμερίδα, η οποία φέτος συμπίπτει με την επέτειο της συμπλήρωσης 130 αδιάκοπης λειτουργίας και προσφοράς του σωματείου, σε καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο. 

Ως εκ τούτου, θέμα της 6ης Μουσικολογικής Ημερίδας θα είναι οι διάφορες πτυχές της ιστορίας της Φιλαρμονικής, με σκοπό να προβληθούν τα ήδη γνωστά και να αναδειχθούν τα λιγότερο γνωστά γεγονότα αυτής της πορείας των δεκατριών δεκαετιών.

Ενδεικτικά, ως προτεινόμενους θεματικούς άξονες για τις ανακοινώσεις, αναφέρουμε τους εξής: 

Οι ισχύουσες κατά τον 19ο αιώνα συνθήκες, που οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας και δεύτερης Φιλαρμονικής στην πόλη της Κέρκυρας.

Σημαντικά ιστορικά και καλλιτεχνικά γεγονότα για την Φ.Ε. “Μάντζαρος” κατά τη διάρκεια των 130 ετών λειτουργίας της.

Η ζωή και το έργο σημαινουσών προσωπικοτήτων που συνδέθηκαν άμεσα με την 

       Φ.Ε. “Μάντζαρος” (αρχιμουσικοί, μουσικοδιδάσκαλοι, διοικητικοί παράγοντες κ.ά.).

Μουσικά έργα που έχουν καθιερωθεί στο ρεπερτόριο της Φ.Ε. “Μάντζαρος”.

Η κοινωνική προσφορά της Φ.Ε. “Μάντζαρος”.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος», το Σάββατο 16 Μαΐου 2020 (σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών οι εργασίες της θα συνεχιστούν και την Κυριακή 17 Μαΐου 2020). Στις ανακοινώσεις τους, οι αξιότιμοι ομιλητές θα κληθούν εντός 20 λεπτών να αναπτύξουν το σχετικό θέμα που θα έχουν προτείνει και στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα ανοιχτής συζήτησης με το κοινό. Οι παρουσιάσεις δύναται να συνοδεύονται και από προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Την όλη εκδήλωση θα συντονίσει ο μουσικολόγος Γεράσιμος Μαρτίνης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου teragram88@yahoo.gr . Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο έως το Σάββατο 25 Απριλίου 2020, ώστε να καταρτισθεί εγκαίρως το ακριβές πρόγραμμα της ημερίδας. Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά:

Ονοματεπώνυμο

Σύντομο βιογραφικό (έως 100 λέξεις)

Τίτλο προτεινόμενης ανακοίνωσης

Περίληψη προτεινόμενης ανακοίνωσης (έως 250 λέξεις)

Τηλέφωνο ή/και e-mail επικοινωνίας

 

*Εκπρόθεσμες αιτήσεις ή προτάσεις για ανακοινώσεις που θα πραγματεύονται αντικείμενα εκτός του θεματικού πεδίου που καθορίζεται από τον τίτλο της ημερίδας, δεν θα γίνουν αποδεκτές. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα απόρριψης προτάσεων για ανακοινώσεις που από την περίληψή τους θα προκύπτει ότι στερούνται εγκυρότητας ή/και επαρκούς επιστημονικής τεκμηρίωσης.

 

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News