Τι παίζει Σήμερα

Elegant Nights @ Tartaya, 03/06/2023

Ώρα έναρξης: 18:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η αρωματική φράουλα της Κέρκυρας

Αρωματική φράουλα Κερκύρας

Καλλιεργείται στο νησί εδώ και πολλά πολλά χρόνια και έγινε γνωστή ακόμη και σε επισκέπτες, οι οποίοι αν βρεθούν τέτοια εποχή εδώ, πάντα φροντίζουν να πάρουν ένα καλαθάκι μαζί τους στην επιστροφή.

Και όμως, πολλοί ντόπιοι ακόμα δεν τη γνωρίζουν. Πρόκειται για μια άγρια ποικιλία φράουλας μικροσκοπική  που βρίσκουμε αυτοφυή σε δάση της Ελλάδας, κυρίως σε ορεινες περιοχές.

Την καλλιεργούμε απο πάππου προς πάππου σε μια γειτονιά της Χρυσηϊδας (μια μικρής κλιμακας καλλιέργεια) και πλέον εγώ προσωπικά είμαι συναισθηματικά δεμένη με αυτό το μοναδικό φρούτο. 

Η συλλογή τους άκρως κοπιαστική έως και τρομερά επώδυνη για το σώμα  και η καλλιέργεια τους γενικότερα πολύ δύσκολη, όμως το τελικό φρουτο είναι αξεπέραστο σε θρεπτική αξία, γεύση και φυσικά άρωμα που σε μεθάει!

Η αρωματική φράουλα της Κέρκυρας

Τις έχουν απολάυσει απλοι καθημέρινοι άνθρωποι άλλα και πολλές διασημότητες στους οποίους έχουν αποστάλει απο κάποιους έως δώρο. Όταν ο πρίγκηπας Ουίλιαμ και η Κέιτ πέρασαν απο Παξούς στο γαμήλιο ταξίδι τους, μας ζητήθηκε από αρμόδιους εκεί που είχαν αναλάβει τη διατροφή τους και στείλαμε ένα καλάθι για να τους τις προσφέρουν μετά το γεύμα ως επιδόρπιο.

Πρόσφατα μας ζήτησαν μια ποσότητα ακόμα και από τα εργαστήρια του κ. Παρλιάρου στην Αθήνα για να χρησιμοποιηθούν στη ζαχαροπλαστική, αλλά δυστυχώς είναι τόσο μα τοσο ευαίσθητες, με πολύ μικρή διάρκεια ζωής, που είναι αδύνατη η εξαγωγή τους ως φρέσκο φρούτο.

Η αρωματική φράουλα της Κέρκυρας

Πραγματικά αξίζει κανείς να τις δοκιμάσει ! Γίνεται ένας τέλειος συνδυασμός μέσα σε γιαούρτι, σε παγωτό, υπέροχη μαρμελάδα, μα κυρίως πολύ απλά: πασπαλίζοντας ελάχιστη ζάχαρη και «ραντίζοντάς» τες με λικέρ της αρεσκείας σας!

 

Απολαύστε τις μικρές φράουλας της Κέρκυρας !

Κατερίνα Τσαγκαροπούλου - Παραγωγός Κερκυραϊκής φράουλας

Πληροφορίες: 6972098733

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News