Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κερδίστε το νέο βιβλίο του Νίκου Παργινού «Ο κανόνας της Ορθής Γωνίας»

Το Corfuland σε συνεργασία με τον Κερκυραίο συγγραφέα Νίκο Παργινό προσφέρει εντελώς δωρεάν σε έναν επισκέπτη μας το νέο του βιβλίο «Ο κανόνας της Ορθής Γωνίας». 

 

Κερδίστε το νέο βιβλίο του Νίκου Παργινού «Ο κανόνας της Ορθής Γωνίας»

Περιγραφή:

Με λένε Αντώνιο, όλοι όμως με φωνάζουν Θαλή. Όλοι έτσι με ξέρουν. Με φωνάζουν Θαλή γιατί έτσι με βάπτισε ο σωτήρας μου, όταν με ανάστησε από του χάρου τα δόντια. Κι αυτό το βιβλίο είναι το χρέος μου απέναντι σ’ εκείνον, τον αγωνιστή, τον ήρωα, τον καλλιτέχνη, τον στοχαστή, τον πατέρα, τον σύντροφο. Λίγοι τον ξέρουν και τον θυμούνται μα, πιστέψτε με, όλοι περιδιαβαίνουμε μέσα στις πόλεις που χάραξε, χαιρόμαστε τα έργα που άφησε πίσω του, μα πάνω από όλα, γευόμαστε το νέκταρ του αγώνα του σε τούτα τα ιερά χώματα της χώρας που λένε Ελλάδα. Ακολουθώντας τα χνάρια ενός μυστικού κανόνα που σημάδεψε ορθά την εκπληκτική ζωή του, πάνω σε ευθείες γραμμές και ορθές γωνίες, γράφω ετούτες τις λέξεις ως παρακαταθήκη ενός κόσμου που κάποτε ο χρόνος θα καταστήσει μακρινό. Ενός κόσμου μέσα στον οποίο μεγαλούργησαν ονειροπόλοι επαναστάτες, ήρωες και αγωνιστές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες και φωτισμένοι λόγιοι, αυτοκράτορες, βασιλείς και στρατηγοί, ελεύθεροι και υπόδουλοι, μα κι ένας αδερφικός φίλος και κυβερνήτης, ο πρώτος κυβερνήτης ετούτης της ευλογημένης χώρας, της χώρας του σωτήρα μου, Σταμάτη Βούλγαρη. Όχι, δεν είμαι ιστορικός, ούτε φιλοδοξώ να ξαναγράψω την ιστορία ετούτου του τόπου που βάφτηκε με αίμα. Χρέος μου είναι η αποκάλυψη της αλήθειας του κανόνα που σημάδεψε όλη μας τη ζωή και των μεγάλων μυστικών του που κρατούν για καλά 200 και πλέον χρόνια, του ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΓΩΝΙΑΣ. Δεν αναζητώ συνενόχους, αλλά πιστούς.


Ο Νίκος Παργινός γεννήθηκε στην Κέρκυρα  το 1971 και σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα  με τίτλο "Κρεμάλα" από τις Εκδόσεις "Άγκυρα"  Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα  "Με τον έρωτα περνάει ο καιρός, με τον καιρό περνάει ο έρωτας" το 2009  και «Το Τάγμα της Ελπίδας» το 2011 από τις Εκδόσεις "Σύγχρονοι Ορίζοντες". Από το 1997 πληθώρα κειμένων, άρθρων και σκίτσων του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Κέρκυρας, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», καθώς και σε εφημερίδες της Πάτρας και της Κέας. Το Κερκυραϊκό κοινό τον ανέδειξε «Λογοτέχνη της χρονιάς» για το 2010.Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη κι έναν γιο. Mε λένε Αντώνιο, όλοι όμως με φωνάζουν Θαλή. Όλοι έτσι με ξέρουν. Με φωνάζουν Θαλή γιατί έτσι με βάπτισε ο σωτήρας μου, όταν με ανάστησε από του χάρου τα δόντια. Κι αυτό το βιβλίο είναι το χρέος μου απέναντι σ’ εκείνον, τον αγωνιστή, τον ήρωα, τον καλλιτέχνη, τον στοχαστή, τον πατέρα, τον σύντροφο. Λίγοι τον ξέρουν και τον θυμούνται μα, πιστέψτε με, όλοι περιδιαβαίνουμε μέσα στις πόλεις που χάραξε, χαιρόμαστε τα έργα που άφησε πίσω του, μα πάνω από όλα, γευόμαστε το νέκταρ του αγώνα του σε τούτα τα ιερά χώματα της χώρας που λένε Ελλάδα. Ακολουθώντας τα χνάρια ενός μυστικού κανόνα που σημάδεψε ορθά την εκπληκτική ζωή του, πάνω σε ευθείες γραμμές και ορθές γωνίες, γράφω ετούτες τις λέξεις ως παρακαταθήκη ενός κόσμου που κάποτε ο χρόνος θα καταστήσει μακρινό. Ενός κόσμου μέσα στον οποίο μεγαλούργησαν ονειροπόλοι επαναστάτες, ήρωες και αγωνιστές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες και φωτισμένοι λόγιοι, αυτοκράτορες, βασιλείς και στρατηγοί, ελεύθεροι και υπόδουλοι, μα κι ένας αδερφικός φίλος και κυβερνήτης, ο πρώτος κυβερνήτης ετούτης της ευλογημένης χώρας, της χώρας του σωτήρα μου, Σταμάτη Βούλγαρη. Όχι, δεν είμαι ιστορικός, ούτε φιλοδοξώ να ξαναγράψω την ιστορία ετούτου του τόπου που βάφτηκε με αίμα. Χρέος μου είναι η αποκάλυψη της αλήθειας του κανόνα που σημάδεψε όλη μας τη ζωή και των μεγάλων μυστικών του που κρατούν για καλά 200 και πλέον χρόνια, του ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΓΩΝΙΑΣ. Δεν αναζητώ συνενόχους, αλλά πιστούς.

Διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα στη διεύθυνση: www.parginos.gr καθώς και το προσωπικό ιστολόγιο «Έμπνευση» στη διεύθυνση: http://nikosparginos.blogspot.com.

 

Όροι συμμετοχής:

1. Δηλώστε συμμετοχή έως Tρίτη 20  Μάη 2014
2. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης 21 Μάη 2014 μέσω της ιστοσελίδας http://www.random.org
3. Τα βήματα 1ο, 2ο και 3ο είναι υποχρεωτικά για όσους επισκέπτες έχουν λογαρισμό Facebook με το email της συμμετοχής
4. Διπλές συμμετοχές απορρίπτονται
5. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοικοι εντός και εκτός της Κέρκυρας. Αν ο νικητής διαμένει εκτός Κέρκυρας θα επωμιστεί τα έξοδα αποστολής.

 

O διαγωνισμός έχει λήξει

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News