Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Για 9η χρονιά ο επιτυχημένος αγώνας Κάσσιος Δίας. Μία συνέντευξη στην ομάδα

Λίγο πριν τη διεξαγωγή του αγώνα ορεινού τρεξίματος Kassios Dias στις 14 Απριλίου 2019, η οργανωτική επιτροπή μίλησε στο Corfuland και στην Ελίνα Φαϊτά για τον φετινό αγώνα.

Για 9η χρονιά ο επιτυχημένος αγώνας Κάσσιος Δίας. Μία συνέντευξη στην ομάδα

Ε.Φ.: Για 9η χρονιά διεξάγεται ο Κάσσιος Δίας. Ποιος ο εμπνευστής του αγώνα και οι φιλοδοξίες;

Κ.Δ.: Ο Κάσσιος Δίας ξεκίνησε πριν εννέα χρόνια από μια μικρή ομάδα τριών ατόμων που ασχολούνταν ερασιτεχνικά με τον αθλητισμο, με σκοπό να δημιουργήσουν μια εναλλακτική αθλητική εκδήλωση ,που στόχος της θα ήταν να παροτρύνει την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά να μυηθούν στην άθληση στην πιο απλή μορφή της που είναι το τρέξιμο. Η ιδέα αυτή αγκαλιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσιώπης θεωρώντας ότι θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία σε συνδυασμό με την τοπική εορτή της εκκλησίας μας, αρχες Μάιου, να δημιουργηθεί μια εβδομάδα εκδηλώσεων στο χωριό μας. Ο πρώτος αγώνας είχε τη μορφή ενός μικρού citytrailrun7,5 χλμ. με συμμετοχή 107 δρομέων από όλο το νησί. Από εκεί και πέρα ο αγώνας μεγάλωσε και πήρε χαρακτηριστικά ορεινού αγώνα αφού η μορφολογία του εδάφους της περιοχής, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μέσω των παραδοσιακών οικισμών και το μεγάλο και ιστορικό δίκτυο των μονοπατιών μας οδήγησε προς τα εκεί. Η φιλοδοξία μας είναι ο αγώνας κάθε χρόνο να βελτιώνεται και να αποτελέσει αθλητικό και πολιτιστικό σημείο αναφοράς προβάλλοντας την περιοχή μας και όλη την Κέρκυρα. 

Για 9η χρονιά ο επιτυχημένος αγώνας Κάσσιος Δίας. Μία συνέντευξη στην ομάδα

Ε.Φ. : Πόσες οι συμμετοχές μέχρι σήμερα;  Υπάρχουν συμμετοχές και από το εξωτερικό;

K.Δ.: Λίγες μέρες πριν τον αγώνα και καθώς οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν κλείσει έχουμε για άλλη μια χρονιά ρεκόρ συμμετοχών αφού αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 500 συμμετέχοντες αθλητές από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Στον περσινό αγώνα να σημειώσουμε ότι ο Κάσσιος Δίας ήταν στις 5 πρώτες διοργανώσεις στην Ελλάδα σε αριθμό ξένων συμμετοχών βάση στατιστικών στοιχείων του περιοδικού ADVENDURE. Αυτό μας δείχνει ότι η διοργάνωση έχει δυναμική και μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης σε αθλητές από το εξωτερικό, σε συνδυασμό με το ότι η Κέρκυρα είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός με εύκολη πρόσβαση από πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Για 9η χρονιά ο επιτυχημένος αγώνας Κάσσιος Δίας. Μία συνέντευξη στην ομάδα

Ε.Φ.: Πόσα άτομα εργάζεστε για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα;

Κ.Δ.: Για την επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα πέραν της οργανωτικής και συντονιστικής ομάδας των εννέα ατόμων εμπλέκονται πάνω από 200 εθελοντές. Αυτό πιστεύουμε ότι είναι και το δυνατό μας κομμάτι και σε αυτό οφείλεται η επιτυχία και η εξέλιξη του αγώνα. Ενδεικτικά σας λέμε ότι μόνο στον τομέα της ασφάλειας των αθλητών εμπλέκονται την ημέρα του αγώνα πάνω από 80 άτομα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ομάδες διάσωσης, δείκτες της διοργάνωσης σε επικίνδυνα σημεία της διαδρομής. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα μας για βοήθεια και όπως προείπαμε ο αγώνας δεν θα είχε αυτήν την εξέλιξη χωρίς την εθελοντική συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς. 

Ε.Φ.: Η διαδρομή του αγώνα είναι η ίδια κάθε χρόνο; Είναι χαρτογραφημένη;

Κ.Δ. Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε ένα πακέτο 3 αγώνων. Ο μεγάλος αγώνας των 35 χλμ. με 2100 μ. θετικής υψομετρικής που πιάνει όλους τους ορεινούς παραδοσιακούς οικισμούς του πρώην Δ. Κασσωπαιών μέχρι και την κορυφή του Παντοκράτωρα. Ο αγώνας των 19 χλμ. με 950 μ. θετικής υψομετρικής που φτάνει μέχρι τον οικισμό Τριτσί και ο μικρός εισαγωγικός αγώνας των 9 χλμ. Και οι τρείς αυτοί αγώνες περνάνε και από μέρος του οικοσυστήματος του Ερημίτη το οποίο κάνει και την διαδρομή ιδιαίτερη αφού ένα κομμάτι της κινείται δίπλα σε ακτογραμμή Η διαδρομές των 35 και 19 χλμ. είναι χαρτογραφημένες και πιστοποιημένες από το ΙΤRA(InternationalTrailRunningAssociation) και δίνουν προκριματικούς πόντους σε αντίστοιχους αγώνες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ε.Φ.:Αυτές οι αθλητικές διοργανώσεις, συμβάλλουν μετά βεβαιότητας στην ανάδειξη και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Πως νιώθετε που είστε ουσιαστικά  από τα πρόσωπα που συμβάλλουν σε αυτό;

Κ.Δ.: Το ότι ο Κάσσιος Δίας είναι από τις διοργανώσεις που συμβάλουν στην ανάδειξη του τόπου μας είναι ένα κίνητρο να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια μας. Τέτοιου είδους μορφές εναλλακτικού τουρισμού είναι απαραίτητες πλέον να γίνονται στο νησί μας ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε και σε άλλου είδους τουρίστες που δεν θα έρθουν μόνο για τον ήλιο και την θάλασσα στο νησί μας. Πέραν όμως από τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζει η τοπική κοινωνία από τους επισκέπτες συνοδούς και αθλητές πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό είναι το ότι συμμετέχουν και αθλούνται μαζικά νέα παιδιά όλων των ηλικιών γιγαντώνεται η έννοια του εθελοντισμού και διατηρούνται και αναδεικνύονται οι παραδοσιακοί οικισμοί και τα μονοπάτια της περιοχής. 

Ε.Φ.: Θα θέλατε να ευχαριστήσετε κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στον αγώνα;

Για 9η χρονιά ο επιτυχημένος αγώνας Κάσσιος Δίας. Μία συνέντευξη στην ομάδα

Κ.Δ.: Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους στον αγώνα μας εκφράζοντας τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση. Τους χορηγούς μας που μας βοηθάνε ο καθένας με τον δικό του τρόπο ώστε να μπορούμε να είμαστε σε υψηλά διοργανωτικά στάνταρ. Και τους εθελοντές μας που χωρίς τη βοήθεια τους πολύ απλά δεν θα υπήρχε αγώνας. Ο Κάσσιος Δίας δεν είναι μια ομάδα που διοργανώνει έναν αγώνα αλλά είναι τα 200 και πλέον άτομα που συμμετέχουν εθελοντικά όπου και όταν τους ζητηθεί. Οι εθελοντές είναι η ψυχή της εκδήλωσης.

Ε.Φ.: Ένα μήνυμα για τους επισκέπτες μας που θα διαβάσουν τη συνέντευξή σας..

Κ.Δ.: Αν θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους αναγνώστες σας είναι το ότι μέσα από τέτοιες συλλογικές προσπάθειες και με τη μαζική συμμετοχή της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας μπορούν να επιτευχθούν πολλά και σημαντικά πράγματα σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι και η δική μας εμπειρία ως οργανωτική ομάδα του Κάσσιου Δία όπου από ένας μικρός τοπικός αγώνας 7.5 χλμ. γιγαντώθηκε και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στο χώρο του ορεινού τρεξίματος.

KASSIOS DIAS TEAM

Όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα Εδώ

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητείται προσωπικό απο νέο beach bar στον Κοντογυαλό 19.07.24
 2. Ζητείται νέος/α για service από καφέ-bar στο κέντρο της πόλης 19.07.24
 3. Ζητείται προσωπικό από το Olea bar στον Ύψο 19.07.24
 4. Ζητείται υπεύθυνος/η τουριστικού γραφείου 19.07.24
 5. Ζητείται προσωπικό από την Praktiker Hellas 19.07.24
 6. Ζητείται υπάλληλος μισθοδοσίας από την Marbella Collection 19.07.24
 7. Ζητείται προσωπικό από νέο mini market στο Σολάρι 19.07.24
 8. Ζητείται βοηθός σερβιτόρου 19.07.24
 9. Ζητείται ψήστης 19.07.24
 10. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και βοηθοί 19.07.24
 11. Ζητείται διανομέας 19.07.24
 12. Ζητείται οδηγός από εταιρεία διανομής τροφίμων στη Χρυσηίδα 19.07.24
 13. Ζητούνται καμαριέρες και βοηθοί προϊσταμένης ορόφων από το ξενοδοχείο Dreams Corfu Resort & Spa 19.07.24
 14. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Auto Rent 19.07.24
 15. Ζητείται σύμβουλος πωλήσεων από την εταιρεία Κωτσόβολος 19.07.24
 16. Ζητείται προσωπικό από την DTS Incoming Hellas AE 18.07.24
 17. Ζητούνται άτομα για εργασία σε κουζίνα 18.07.24
 18. Ζητείται ηλεκτρολόγος από την Grecotel Hotels & Resorts 18.07.24
 19. Ζητείται βοηθός λογιστή από την Grecotel Hotels & Resorts 18.07.24
 20. Ζητούνται μάγειρες, άτομο για υποδοχή και guest relations agent από το ξενοδοχείο Dreams Corfu Resort & Spa 18.07.24
 21. Ζητούνται οδηγοί και βοηθοί από την εταιρεία Eurodraught SA 18.07.24
 22. Ζητείται προσωπικό από οπτικό κατάστημα 18.07.24
 23. Ζητούνται βοηθός σερβιτόρου/ας και λαντζιέρα από εστιατόριο 18.07.24
 24. Πωλείται Citroen C3 17.07.24
 25. Ζητείται υπάλληλος από το Profi 17.07.24
 26. Zητείται βοηθός λινοθήκης 17.07.24
 27. Ζητείται προσωπικό από την κάβα Διαπόν 17.07.24
 28. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Louis Ionian Sun 17.07.24
 29. Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο 17.07.24
 30. Ζητείται άτομο για μεταφορά και πλύσιμο αυτοκινήτων από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων 17.07.24

Corfuland News