Τι παίζει Σήμερα

Cine Ορφεύς
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Έκθεση Προσωπικές Τοπογραφίες στη Δημοτική Πινακοθήκη, 18/10-05/11/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 189

jeventimage

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας φιλοξενεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας την εικαστική έκθεση δύο Κερκυραίων δημιουργών, του Πέτρου Στραβοράβδη και του Δημήτρη Μηλιώτη, με τίτλο: Προσωπικές τοπογραφίες.

 

Μια εικαστική συνάντηση των δύο φίλων ζωγράφων με άξονα τη δουλειά τους και την ευρύτερη οπτική τους, έχοντας ως σημείο αναφοράς και έμπνευσης την πόλη της Κέρκυρας στην οποία ζουν και εργάζονται. 

 

Η έκθεση συγκροτείται ως «συνομιλία» των δύο καλλιτεχνών με τα έργα τους να πραγματεύονται διάφορες γνωστές και άγνωστες γειτονιές της πόλης, αναπάντεχες οπτικές γωνίες καθώς και αναπόσπαστα στοιχεία της καθημερινότητας όπως οι λιτανείες, οι φιλαρμονικές και το ηχοτοπίο που αυτές διαμορφώνουν. Ταυτόχρονα μέσω της έκθεσης προσεγγίζονται και οι πιο ονειρικές και αφηρημένες απεικονίσεις της Κέρκυρας, όπως ο κάθε ένας από τους δύο δημιουργούς τις αποτύπωσε, εμπνεόμενος από την έλξη που του ασκεί η πόλη τόσο ως βίωμα όσο και ως φαντασία.

Έργα νεότερα και παλαιότερα από το αρχείο των καλλιτεχνών, μελέτες, σχέδια, ακρυλικά, ακουαρέλες και χαρακτικά που πολλά από αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της Κέρκυρας. Εικόνες, λέξεις και σκέψεις πάνω στις οποίες εκτυλίσσεται η προσωπική τοπογραφία του καθενός, οδηγώντας σε μια εικαστική συνομιλία.

Πέτρος Στραβοράβδης και Δημήτρης Μηλιώτης – Προσωπικές τοπογραφίες. Από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου μια έκθεση αφιέρωμα στην Κέρκυρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας.

 

Διάρκεια Έκθεσης: 18/10-05/11/2022

Τρίτη- Κυριακή: 10:00 π.μ.- 4:00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δημοτικό Θέατρο

Θεοτόκη Γεωργίου 68 & Μαντζάρου, Κέρκυρα.
Θέατρο
2661033598
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News