Τι παίζει Σήμερα

Cine Ορφεύς
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Έκθεση Πιστό Αντίγραφο πορτρέτου Ιωάννη Καποδίστρια, έως 30/11/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 3639

jeventimage

Από τη Μ. Πέμπτη και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, το Μουσείο Καποδίστρια παρουσιάζει το πιστό αντίγραφο του περίφημου πορτρέτου του Κόμη Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831) του Σερ Τόμας Λόρενς, που δημιουργήθηκε κατά παραγγελία του ιδρύματος Rothschild Foundation για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και με τη φροντίδα του οποίου εκτίθεται φέτος στην Κέρκυρα.
 
"Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831)", μια άκρως εκφραστική προσωπογραφία του Ι. Καποδίστρια, που αναδεικνύει τη συμβολή του Καποδίστρια στην αποκατάσταση της Ειρήνης στη μετα-ναπολεόντεια εποχή και τη σύνδεση της ευρωπαϊκής με τη νεότερη ελληνική ιστορία.
Στην ειδικά σχεδιασμένη αίθουσα που φιλοξενεί το έργο για το 2022, παρουσιάζεται το μοναδικό αντίγραφο που δημιουργήθηκε από το Factum Arte κατά παραγγελία του Rothschild Foundation. Mε τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, το πιστο αντίγραφο αποδίδει πιστά το πρωτότυπο αριστούργημα. Ο πρωτότυπος πίνακας φιλοτεχνήθηκε το 1818, εκτίθεται μόνιμα στο κάστρο του Ουίνσδορ στην Αγγλία και ανήκει στη Βασιλική Συλλογή Τέχνης.
 
Η παρουσίαση του πιστού αντιγράφου του Πορτρέτου του Κόμη Καποδίστρια (1776-1831) του Σερ Τόμας Λόρενς αποτελεί την πρώτη περιοδική έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Καποδίστρια και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και την ευγενική στήριξη του Rothschild Foundation.
 
Διάρκεια έκθεσης: 21 Απριλίου - 30 Νοεμβρίου 2022

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News