Τι παίζει Σήμερα

Opening Party @ Trilogia,17/06/2021

Ώρα έναρξης: 08:00
Cine Ορφεύς

Αγώνας Corfu Match ιστιοπλοΐας, 27-30/05/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2665

jeventimage

Το Corfu Match ήταν προγραμματισμένο για το τριήμερο 13-16 Μαΐου. Ωστόσο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα, οδήγησαν τον διοργανωτή Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας να μεταθέσει κατά δύο εβδομάδες, για 27-30 Μαΐου, την διεξαγωγή των αγώνων.
 
Ως γνωστό η φετινή διοργάνωση είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Match Race Tour, που περιλαμβάνει έξι αγώνες-σταθμούς σε Γαλλία, Σουηδία, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Αυστρία και από Ελλάδα την Κέρκυρα. Γι αυτό και στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στους αγώνες ήταν μεγάλο. Συγκεκριμένα 23 ομάδες, δέκα από Ελλάδα, τέσσερις  από Μ. Βρετανία, και ακόμα εννέα από  Εσθονία, Πολωνία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Δανία, Ελβετία & Βουλγαρία διεκδικούν τις εννέα από τις δέκα θέσεις συμμετοχής στους αγώνες. Αφού η μία ομάδα είναι δικαιωματικά  των Κώστα Πρίφτη-Ευγένιου Γιούργα, που εκπροσωπούν την διοργανώτρια Κέρκυρα.
 
Η ανακοίνωση της αλλαγής ημερομηνίας
Οι διοργανωτές του Corfu Match ανακοίνωσαν: «Δυστυχώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ελλάδα λόγω του COVID-19 δεν είναι ακόμη ευνοϊκοί για να επιτρέψουν ξένες ομάδες (σήμερα καραντίνα 7 ημερών είναι υποχρεωτική για ανθρώπους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα)… Αλλά τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν και παρακολουθούμε τα πράγματα πολύ στενά, για να σας κρατήσουμε ραντεβού και να οργανώσετε μια ασφαλή εκδήλωση.
Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (www.corfumatch.com) και μάθετε όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την είσοδο στην Ελλάδα. Γι ‘ αυτό αποφασίσαμε να αναβάλουμε την εκδήλωση για 2 εβδομάδες, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι θα καταργηθούν όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι 27-30 Μαΐου 2021.
Σας περιμένουμε στην Κέρκυρα για μια συναρπαστική εκδήλωση..» Το Corfu Match Οι αγώνες Match Race είναι αγώνες υψηλής τεχνικής όπου σκάφη όμοιου τύπου μονομαχούν ανά δύο σε αγώνα μικρής διάρκειας (15-20 λεπτών) σε έναν μικρό και στενό στίβο, μόλις 150μ.από την ακτή με πολλές σημαδούρες και εξαιρετικά αυστηρούς κανονισμούς. Το γεγονός αυτό, κάνει  τους αγώνες ακόμη πιο συναρπαστικούς καθώς πέρα από τις τεχνικές δεξιότητες τα πληρώματα ανταγωνίζονται και στη γνώση και χρήση των κανονισμών. Το Corfu Match διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 και αμέσως αγκαλιάστηκε από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα καθώς ήταν το πρώτο αγωνιστικό   γεγονός μακριά από την Αθήνα. Το 2018 η εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά διεθνές γεγονός με τη συμμετοχή 10 ομάδων από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Ο αγώνας της Κέρκυρας σήμερα θεωρείται το πιο σημαντικό γεγονός στην Ελλάδα και τώρα στοχεύει ακόμη υψηλότερο για το 2021. 
Η διοργάνωση, που είναι ταξινομημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ως World Sailing Grade 3 θα πραγματοποιηθεί  στο θαλάσσιο χώρο γύρω από το Παλαιό Φρούριο. Σε αυτήν θα πάρουν μέρος δέκα ιστιοπλοϊκές ομάδες με σκάφη Platu 25. Πρόκειται για ένα ελαφρύ ιστιοπλοϊκό σκάφος, που σχεδιάστηκε την δεκαετία του ΄90. Ως κατηγορία για ιστιοπλοϊκούς αγώνες αναγνωρίστηκε από την ISAF (Διεθνή Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας) το Νοέμβριο 2006. Έκτοτε επισημοποιήθηκε η διεξαγωγή Παγκόσμιων ιστιοπλοϊκών πρωταθλημάτων και επίσημων διεθνών αγώνων με τη συγκεκριμένη κατηγορία σκαφών.   Οι συμμετοχές Μεγάλο & διεθνές είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο φετινό Corfu Match, που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας. Συγκεκριμένα 23 ομάδες έχουν ζητήσει πρόσκληση, διεκδικώντας τις εννέα θέσεις συμμετοχής στον αγώνα, αφού η δέκατη είναι ήδη «καπαρωμένη» από την κερκυραϊκή ομάδα των Κώστα Πρίφτη και Ευγένιου Γιούργα. Μεταξύ των αιτούντων ομάδων συμμετοχής είναι του Εσθονού  Mati Sepp, Νο 6 της Παγκόσμιας κατάταξης, του Πολωνού Piotr Harasimowich,Νο 27, του Βρετανού  Miles Jones (Νο 53)  η Γυναικεία ομάδα της Σουηδίας της Johanna Bergqvist (Νο 66), η ελληνική ομάδα του Γιώργου Παναγιωτίδη (Νο 77)  κ.α. Από τις 23 ομάδες, δέκα  είναι από Ελλάδα, τέσσερις  από Μ. Βρετανία, και από μία, Εσθονία, Πολωνία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Δανία, Ελβετία, Βουλγαρία. Απόν αυτές, θα επιλεγούν οι εννέα ανάλογα με την θέση τους στην Παγκόσμια κατάταξη.
Η Οργανωτική Επιτροπή θα στείλει τις προσκλήσεις και εάν κάποιος δεν ανταποκριθεί, η πρόσκληση θα πάει στην αμέσως επόμενη ομάδα της βαθμολογίας. Όλη αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί όταν ανακοινωθεί η ημερομηνία άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών από το εξωτερικό προς την Ελλάδα».
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News