Τι παίζει Σήμερα

Cine Ορφεύς
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συναυλίες Μουσικές Ιχνηλασίες στο Ιόνιο 2019, 16/12/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 604

jeventimage

Μουσικές Ιχνηλασίες στο Ιόνιο 2019

 

Οι Μουσικές Ιχνηλασίες στο Ιόνιο 2019 συνεχίζουν για τρίτη συνεχή χρονιά να παρουσιάζουν σημαντικούς σολίστ, που ερμηνεύουν έργα του ρεπερτορίου του 20ου και του 21ου αιώνα. Στη συναυλία της Δευτέρας 16ης Δεκεμβρίου 2019 ο Στάθης Μαυρομμάτης (σαξόφωνο) και η Χριστίνα Παντελή (πιάνο) ερμηνεύουν έργα της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, διαλέγοντας συνθέτες από διαφορετικές γενιές. Για μερικούς από τους συνθέτες η πορεία τους έχει κομβική σχέση με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Κέρκυρας. 

 

Η συναυλία περιλαμβάνει δύο πρεμιέρες. Το πρώτο και το τελευταίο έργο στη σειρά του προγράμματος θα ακουστούν σε πρώτη εκτέλεση. Το πρώτο έργο Nocturne της Ειρήνης Χατζηθέμελη, η οποία είναι υποψήφια διδάκτωρ σύνθεσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, γράφτηκε το 2019. Το τελευταίο έργο, που θα ακουστεί επίσης σε πρώτη εκτέλεση, έχει τίτλο Zephyrus, the Bringer of Spring op. 101c και είναι σύνθεση του Ιωσήφ Παπαδάτου, καθηγητή και αναπληρωτή πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Πρόθεσή μας είναι οι δράσεις της Μουσικής Ιχνηλασίας να συνεχίσουν να παρουσιάζουν μουσικά έργα, δίνοντας βήμα σε σύγχρονους δημιουργούς σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

 

Κέρκυρα, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
Αίθουσα Ιονίου Ακαδημίας, ώρα 20:30
Είσοδος ελεύθερη

Ιόνιος Ακαδημία

Καποδιστρίου 1, Κέρκυρα,
26610 - 87609

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News