Τι παίζει Σήμερα

Ionian Wikithon 2022, 14-20/05/2022

Ώρα έναρξης: 08:00
 • #DEALIFE: 25€ για καθαρισμό προσώπου από το κέντρο αισθητικής Μαργαρίτας Βλάχου.
   
  Μόνο:25€
  Αρχική αξία35€
  Έκπτωση29%
  Δείτε το
 • #DEALIFE: ένα δείπνο με ελευθερη επιλογή από το μενού από την ταβέρνα Τάκης.
   
  Μόνο:35€
  Αρχική αξία60€
  Έκπτωση42%
  Δείτε το
 • #DEALIFE: 25€ για ημιμόνιμο μανικιούρ-πεντικιούρ από το κέντρο Αισθητικής Μαργαρίτα Βλάχου.
   
  Μόνο:25€
  Αρχική αξία35€
  Έκπτωση29%
  Δείτε το
 • Gogas 2 2021
 • domes 13/01/2022
 • oxygen 05/05/22
 • profi 111119
 • Gogas 2021
Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Αγώνας Erimitis Kassios Dias 19χλμ, 15/05/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 676

jeventimage

Οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαντολλογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη (περιοχή Natura) απείρου φυσικού κάλους την Κυριακή 15 Μαίου 2022.

 

Mια μοναδική διαδρομή 19 km ανωμάλου δρόμου δίπλα στην ακτογραμμή της ΒΑ Κέρκυρας με χαρακτήρα ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

 

Διαδρομή + 1 ITRA

Είναι μια πολύ τεχνική και γρήγορη διαδρομή 19 χιλιομέτρων με 900μ. θετικής υψομετρικής διαδρομής και διεξάγεται σε δασικά μονοπάτια, παλαιούς δασικούς δρόμους και ελάχιστη άσφαλτο, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αγώνα είναι η συνεχής εναλλαγή κλίσεων και ότι ένα μεγάλο μέρος του γίνεται σε ακτογραμμή μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σημασίας οικοσύστημα του “ΕΡΗΜΙΤΗ” περιοχή NATURA απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει τον χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

 

Πέραν της περιοχής του ΕΡΗΜΙΤΗ, η διαδρομή Κρεμμύθα, Κοκκοκύλα, Αγνίτσινη, Κόκκινη, Αγ.Στέφανος, αναδεικνύει όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς μέσα από κρυφά μονοπάτια που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μάστιζαν στο Ιόνιο οι πειρατές, όταν τα χωριά μεταφέρθηκαν στην Ενδοχώρα του Νησιού σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή από την θάλασσα. Την διαδρομή θα μπορούσαμε να τον χωρίσουμε σε δύο μέρη,το πρώτο κομμάτι μέχρι και το 11ο χλμ. που έχει τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού ορεινού αγώνα μέσα σε πυκνή δασική βλάστηση με vertical κομμάτια, τεχνικές καταβάσεις και παρόλο που το μέγιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι στα 350μ. ( 7ο χλμ) η αίσθηση είναι ότι η ανάβαση είναι πολύ μεγαλύτερη. Το δευτερό κομμάτι (Ερημίτης 11ο χλμ.-17οχλμ.) σαφώς πιο δρομικό με μικρότερες συνεχείς κλίσεις στο επίπεδο της θάλασσας αλλά ταυτόχρονα προϋποθέτει και σεβασμό ως προς τη διαχείριση του.

 

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές Εδώ

Πίσω

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News