Τι παίζει Σήμερα

Σηματοδότηση μονοπατιών της Κέρκυρας από τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Σύλλογος ξεκίνησε την σηματοδότηση των πεζοπορικών διαδρομών της Κέρκυρας.
Η πρώτη φάση αφορά την ευρύτερη περιοχή του Σταυρού και των Αγίων Δέκα και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Παραγγείλαμε και παραλάβαμε ήδη τις πρώτες 79 ταμπέλες (από ειδικό αυθεντικό υλικό forex, εκτυπωμένο ψηφιακά), οι οποίες θα τοποθετηθούν στην αρχή κάθε μονοπατιού καθώς και στις διασταυρώσεις δύο ή περισσότερων μονοπατιών. Η ενδιάμεση σήμανση θα γίνει με χρώμα, και θα είναι 

Σηματοδότηση μονοπατιών της Κέρκυρας από τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο

όσο το δυνατόν διακριτική, εγγυώντας όμως ταυτόχρονα την ασφάλεια του πεζοπόρου. Η διαδρομή θα πρέπει να έχει τέτοια σήμανση ώστε να μπορούν να την ακολουθήσουν και άτομα που δεν γνωρίζουν τον τόπο και δεν διαθέτουν χάρτες (χωρίς να χαθούν).

Το έργο γίνεται σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές, και πάντα έχοντας υπόψιν τις τοπικές κοινωνίες.
Ταυτόχρονα με την σήμανση στο έδαφος, φτιάχνεται και ηλεκτρονικό αρχείο όπου βρίσκονται όλα τα αρχεία GPS των διαδρομών και της τοποθεσίας της σήμανσης, το σχήμα όλων των πινακίδων καθώς και φωτογραφικό υλικό. Αυτό το αρχείο θα γίνει κοινό αγαθό και θα επιτρέπει την άμεση και γρήγορη αντικατάσταση της σήμανσης σε περίπτωση φθοράς.
Πιστεύουμε ότι μια σωστή ανάδειξη του δικτύου των μονοπατιών του νησιού μας όχι μόνο θα εκπληρώσει έναν από τους σκοπούς του Συλλόγου μας, αλλά θα είναι και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας, βοηθώντας την Κέρκυρα να γίνει μεγάλος προορισμός για τον πεζοπορικό τουρισμό.

Όλη η δουλειά γίνεται με εθελοντική εργασία μελών του Συλλόγου, και όλα τα υλικά (ταμπέλες, πάσσαλοι, χρώματα, κλπ) αγοράζονται αποκλειστικά με έξοδα του ταμείου του Συλλόγου.
Φυσικά είμαστε ανοικτοί σε δωρεές ή χορηγίες από ιδιώτες, επιχειρήσεις και τοπικούς συλλόγους, ώστε να μπορέσουμε το συντομότερο να επεκτείνουμε το έργο σε όλο το νησί.

Σηματοδότηση μονοπατιών της Κέρκυρας από τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο

Περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/poskerkyras/

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News