Τι παίζει Σήμερα

Acoustic Live @ Cygnus, 15/12/2019

Ώρα έναρξης: 18:00

Ολοκληρώθηκε ο μέγας τελικός Σχολικού πρωταθλήματος σκάκι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2017-18

Ολοκληρώθηκε ο μέγας τελικός Σχολικού πρωταθλήματος σκάκι

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί κάθε χρόνο το κλείσιμο του ετήσιου κύκλου του Σχολικό Πρωταθλήματος Κέρκυρας και την έναρξη του νέου κύκλου. Έτσι και φέτος ο κύκλος ολοκληρώθηκε με τους αγώνες για την ανάδειξη του Πρωταθλητή και της Πρωταθλήτριας του 8ου Σχολικού Πρωταθλήματος Κέρκυρας. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν την κορύφωση του μαζικότερου σχολικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα, που ξεκινάει κάθε χρόνο τα τέλη Σεπτεμβρίου με πρωταθλήματα μέσα σε κάθε σχολείο της Α’βαθμιας εκπαίδευσης του νησιού, με συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, συνεχίζεται με τον Μεγάλο Τελικό, όπου αναδεικνύονται οι Πρωταθλητές και οι Πρωταθλήτριες κάθε τάξης. Ο τελικός που προσέλκυσε τους καλύτερους 30 νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες του νησιού, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, διοργανώθηκε στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας στο Ν. Λιμάνι την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες είχαν διάρκεια 7 γύρων και έγινα με το ελβετικό σύστημα και χρόνο σκέψης 10΄+3’’για κάθε παίκτη, σε δυο ομίλους, ένα για τα αγόρια και ένα για τα κορίτσια. Στα αγόρια για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον τίτλο του Πρωταθλητή κατέκτησε κυριαρχώντας απόλυτα με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες ο Αλέξανδρος Λευθεριώτης (Β’ Γυμνασίου) με δεύτερο τον Σπύρο Μακρή(Α’ Λυκείου) και τρίτο τον Ντιόν Τζουβέλη (Α’ Λυκείου). Στα κορίτσια Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Θεοδώρα Παρίση (ΣΤ΄Δημοτικού)με 7 νίκες σε 7 αγώνες, με δεύτερη την Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κ8 Αικατερίνη Αργυρώ Γκουτζούκη (Δ’ Δημοτικού)και τρίτη την Ηλιάνα Σκλαβούνου (ΣΤ΄Δημοτικού). Μετά το τέλος των αγώνων ακολουθήσαν οι απονομές των Κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές και τις νικήτριες.

Ολοκληρώθηκε ο μέγας τελικός Σχολικού πρωταθλήματος σκάκι

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ Σ.Π.Ζ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ!

Ο Απόστολος Παλαιολόγου, που αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδας Α’ Δημοτικού στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα που έγινε φέτος στο Περιστέρι, είναι τι τελευταίο απόκτημα του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας! Ο Απόστολος που κατάγεται από την Κέρκυρα, κατοικεί στον Βύρωνα, αλλά κάνει από πέρσι το καλοκαίρι προπονήσεις και μαθήματα με προπονητή του Σ.Π.Ζ.Κ. μέσω ιντερνετ. Είναι πολύ μεγάλο ταλέντο και σίγουρα θα ακούσουμε πολλά για αυτόν τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου πήρε μέρος στο 27ο Νεανικό Τουρνουά Rapid Κηφισιάς που διοργάνωσε ο Α.Ο. Κηφισιάς, με τη συμμετοχή παιδιών έως ΣΤ’ Δημοτικού. Ο Απόστολος –που φέτος πηγαίνει στην Β’ Δημοτικού- αναδείχτηκε πρώτος με 6 νίκες σε 6 αγώνες!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ξεκίνησαν τα μαθήματα και οι προπονήσεις σακακιού για παιδιά όλων των ηλικιών στον Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας, με το πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Χώρος: πρ. Τελωνείο, Ν. Λιμάνι (δίπλα σε cafe Sette Venti) και Δημοτικό Θέατρο (και με τμήματα Προνηπιακής- Νηπιακής Ηλικίας 16:00-17:00 καθημερινά στο Δημοτικό Θέατρο), Ώρες μαθημάτων Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-20:00, Τουρνουά προπόνησης κάθε Σάββατο 18:00-21:00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977768205(Σπυριδούλα Γατσούλη), 6975500204 (Φώντας Μακρής) 6944641750 (Μάνος Ναθαναήλ).

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News