Τι παίζει Σήμερα

Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Προβλήματα ύπνου κατά την εγκυμοσύνη και τρόποι αντιμετώπισης

 
Προβλήματα ύπνου κατά την εγκυμοσύνη και τρόποι αντιμετώπισης.                         
 
Οι ορμονικές αλλαγές και οι σωματικές ενοχλήσεις που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου μιας εγκύου. Κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης φέρνει τη δική του επιρροή στον ύπνο. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, οι ακόλουθες είναι οι πιο κοινές αλλαγές ύπνου που μπορούν να συμβούν σε κάθε τρίμηνο:
 

Προβλήματα ύπνου κατά την εγκυμοσύνη και τρόποι αντιμετώπισης

Ύπνος στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης
Συχνό ξύπνημα λόγω της αυξημένης ανάγκης για να πάει στην τουαλέτα η έγκυος.
Διαταραχές στον ύπνο, ως αποτέλεσμα της φυσικής και συναισθηματικής φόρτισης και του στρές, που συνδέονται με την εγκυμοσύνη. Αυξημένη ημερήσια υπνηλία.
 
Ύπνος στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης
Ο ύπνος κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης βελτιώνεται για πολλές γυναίκες, επειδή τις νυχτερινές ώρες η επιθυμία για ούρηση είναι πιο αραιή. Παρόλα αυτά, μπορεί να μην υπάρχει ποιότητα στον ύπνο , ως αποτέλεσμα της αύξησης του μεγέθους του μωρού και του συναισθηματικού στρες που συνδέεται με την εγκυμοσύνη.
 
Ύπνος στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης
Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε τα περισσότερα προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, ως αποτέλεσμα των εξής:
Ταλαιπωρία λόγω της αυξανόμενης κοιλιάς.
Καούρες ,κράμπες στα πόδια, και ρινική συμφόρηση.
Η συχνή ούρηση τη διάρκεια της νύχτας επιστρέφει, επειδή η αλλαγή της θέσης του μωρού πιέζει την ουροδόχο κύστη και πάλι.
 
 
Συμβουλές για ήρεμο ύπνο στην εγκυμοσύνη.
Μία ή περισσότερες από τις παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να έχετε τον ύπνο που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, αν η διαταραχή  του ύπνου σας είναι σοβαρή, μιλήστε με το γιατρό σας.
  • Επιπλέον μαξιλάρια: Μαξιλάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη τόσο της κοιλιά όσο και της πλάτης. Ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια μπορεί να βοηθήσει και να υποστηρίξει το κάτω μέρος της πλάτης ώστε  να κοιμάστε στο πλαί σας πιο εύκολα. Μερικοί ειδικοί τύποι μαξιλάρια περιλαμβάνουν τα «σφηνοειδή μαξιλάρι» και τα «πλήρους μήκους μαξιλάρια σώματος».
  • Διατροφή :  Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, όπως το ψωμί , μπορεί επίσης να βοηθήσουν τον ύπνο .
  • Οι τεχνικές χαλάρωσης: Η χαλάρωση μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το μυαλό σας και να χαλαρώσετε τους μυς σας. Αυτές οι τεχνικές περιλαμβάνουν το τέντωμα, τη γιόγκα , το μασάζ , και τις αναπνοές.
  • Η άσκηση : Η τακτική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προωθεί τη σωματική και ψυχική υγεία . Η άσκηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο βαθιά. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγεται η έντονη άσκηση τέσσερις ώρες πριν τον ύπνο.
 
Λίλη Μιχαλά, 
Καθ. Φ. Αγωγής & Αθλητισμού
Απόφοιτη Τ.Ε.Φ.Α.Α -Δ.Π.Θ
Personal trainer- Mommy to be training- Pilates for pregnancy -Postnatal exersice.  
Tηλ: 6987-50-1800  
 M. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   
 
 F.B. Εγκυμοσύνη και άσκηση –Λίλη Μιχαλά
 
 

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News