Τι παίζει Σήμερα

Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δωρεάν Ιατρικές Επισκέψεις - Για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7 Απρίλη

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για να τιμήσουμε την επέτειο της ίδρυση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας το 1948. 

Για την ημέρα αυτή επιλέγεται κάθε χρόνο ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημόσια Υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.


Το περσινό θέμα 2013 ήταν αφιερωμένο στην αρτηριακή υπέρταση.

Δωρεάν Ιατρικές Επισκέψεις - Για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7 Απρίλη

H μικροβιακή αντοχή αποτελεί το κεντρικό θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας. Με σύνθημα «Δράσε σήμερα για να έχεις θεραπεία αύριο!», ο ΠΟΥ καλεί όλους σε δράση για τη λήψη μέτρων με στόχο την ελάττωση της μικροβιακής αντοχής ή οποία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις λόγω της μη ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών αλλά και της πλημμελούς πρόληψης και ελέγχου μετάδοσης των λοιμώξεων στο χώρο του νοσoκομείου.

Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί μείζον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω των συνεχώς αυξανόμενων ποσοστών που ανιχνεύονται διεθνώς με αποτέλεσμα τον περιορισμό των θεραπευτικών επιλογών, την αυξημένη νοσηρότητα, θνητότητα και το υψηλό κόστος νοσηλείας.

Ειδικότερα η χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα υψηλότερα ποσοστά απομόνωσης ανθεκτικών και πολυανθεκτικών μικροοργανισμών και συνολικής κατανάλωσης αντιβιοτικών τόσο στα νοσοκομεία όσο και στην κοινότητα (Διάγραμμα 1, Πηγή ESAC).

Το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς δεν αναμένεται η κυκλοφορία νέων αποτελεσματικών αντιβιοτικών στα επόμενα χρόνια.

Για την καταπολέμηση της συνεχώς αυξανόμενης μικροβιακής αντοχής, ο ΠΟΥ θέτει τους παρακάτω στόχους:

 • πολιτική δέσμευση για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής
 • εφαρμογή συστημάτων επιτήρησης
 • διαπίστευση της ποιότητας των φαρμάκων
 • ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών
 • αποτελεσματικός έλεγχος των λοιμώξεων
 • ενίσχυση της έρευνας

Στο πλαίσιο της αναγκαιότητας για άμεση και συστηματική επιτήρηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων από πολυανθεκτικά Gram-αρνητικά παθογόνα καθώς και για αυστηρή εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων για τον έλεγχο και τον περιορισμό της διασποράς τους, το ΚΕΕΛΠΝΟ συγκρότησε την επιχειρησιακή ομάδα με στόχο το σχεδιασμό και την εφαρμογή του «Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση Λοιμώξεων από Πολυανθεκτικά Gram Αρνητικά Παθογόνα σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Προκρούστης». Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό οι λοιμώξεις από στελέχη Κlebsiella, Pseudomonas, και Acinetobacter με αντοχή στις καρβαπενέμες εντάσσονται στο σύστημα υποχρεωτικής δήλωσης νοσημάτων.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τη χρονική περίοδο 01/11/2010 έως 28/02/2011 έδειξαν ότι:

 • Το 54% των λοιμώξεων από πολυανθεκτικά Gram-αρνητικά παθογόνα καταγράφηκε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ το 28% και το 18% των λοιμώξεων καταγράφηκαν σε κλινικές του παθολογικού και του χειρουργικού τομέα, αντίστοιχα.
 • Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν 63 έτη, και το 66% των λοιμώξεων αφορούσαν άνδρες.
 • Οι συνηθέστερες κλινικές λοιμώξεις ήταν οι μικροβιαμίες (33%) και οι πνευμονίες, ενώ ακολουθούσαν οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (21%) και οι λοιμώξεις του χειρουργικού πεδίου (13%).
 • Ο μικροοργανισμός που απομονώθηκε σε μεγαλύτερη συχνότητα ήταν η Klebsiella (50%).
 • Η παραγωγή καρβαπενεμάσης KPC-τύπου ήταν ο συνηθέστερος μηχανισμός αντοχής έναντι των καρβαπενεμών που καταγράφηκε μεταξύ των στελεχών Klebsiella (76%).
 • Η έκβαση των ασθενών όπως αυτή καταγράφηκε εντός διαστήματος 28 ημερών μετά τη λήψη της πρώτης θετικής καλλιέργειας, έδειξε ότι το 40% των ασθενών κατέληξαν, ενώ το 25% εξακολουθούσε να νοσηλεύεται.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι οι λοιμώξεις από πολυανθεκτικά Gram-αρνητικά παθογόνα αποτελούν σημαντικό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας στα Ελληνικά νοσοκομεία. Η συνεχής επιτήρηση των λοιμώξεων αυτών με την έγκαιρη δήλωση στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η άμεση εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων πρόληψης και ελέγχου της διασποράς τους στο χώρο του νοσοκομείου όπως και η προσπάθεια περιορισμού της αλόγιστης και υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών, αναμένεται να συμβάλλουν τόσο στην ακριβή καταγραφή του προβλήματος όσο και στον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς των πολυανθεκτικών μικροοργανισμών. [Πηγή: http://radio-lehovo.gr/]

 

Δωρεάν Ιατρικές Επισκέψεις - Για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7 Απρίλη

Το Corfuland με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αναλαμβάνει να καθιερώσει τον Απρίλιο ως «Μήνα Υγείας» σωματικής αλλά και ψυχικής για τους επισκέπτες μας.

Ευχαριστούμε τους αρθρογράφους επιστήμονες της στήλης Υγείας του Corfuland για τη συμβολή τους αυτή και ευελπιστούμε τον επόμενο χρόνο η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη. Ανακοινώνουμε τη δωρεάν αναγνωριστική ιατρική επίσκεψη και τον αριθμό των ατόμων που θα δεχθεί ο κάθε γιατρός και σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Δωρεάν οι παρακάτω ιατρικές επισκέψεις:

➢ Δωρεάν πλήρη γυναικολογική εξέταση με υπέρηχο για είκοσι (20) ενδιαφερόμενες ανά εβδομάδα κατά τη διάρκεια του μήνα Απρίλη θα δεχθεί στο ιατρείο του ο Χειρουργός Γυναικολόγος- Μαιευτήρας Σπύρος Καρδάκης MD 

Χειρουργός Γυναικολόγος- Μαιευτήρας

Χειρουργός Γυναικολόγος Λαπαροσκόπος

Υπογονιμότητα και Yποβοηθούμενη Aναπαραγωγή 

Για πληροφορίες και ραντεβού στα τηλεφωνα: 2661 302578, 6945412598 στην οδό Ι. Ρωμανού 6A

 

 Πρόληψη για τον καρκίνο του προστάτη από τον Χειρουργό Ουρολόγο-Ανδρολόγο Σπύρο Ασπιώτη για δέκα (10) επισκέπτες μας ηλικίας 50-60 ετών (ιστορικό, κλινική εξέταση, υπερηχογραφικός έλεγχος κατώτερου ουροποιητικού). Ο γιατρός θε δεχθεί τις επισκέψεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες 7-11 Απρίλη 2014.

Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος 

Τηλέφωνα επικοινωνίας και ραντεβού: 26610 44777,

Πλατεία Γ. Θεοτόκη 4-6, 1ος όροφος

 

➢ Δωρεάν πρώτη επίσκεψη για αξιολόγηση (εξέταση), οργάνωση θεραπείας, λήψη ιατρικού ιστορικού και καταχώρηση ασθενούς, συμβουλές πρόληψης υγείας από τον Φυσικοθεραπευτή Pt Πουλημένο Χρήστο, για το μήνα Απρίλιο.

Φυσικοθεραπευτής Pt 

Ε.Ο. Παλαικαστρίτσας, Κοντόκαλι (έναντι Φαρμακείου). 

Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού: 6972003103, 26610 99750, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
 
 
➢ Δωρεάν πρώτη επίσκεψη για αξιολόγηση (εξέταση), οργάνωση θεραπείας, λήψη ιατρικού ιστορικού και καταχώρηση ασθενούς, συμβουλές πρόληψης υγείας από τον Φυσικοθεραπευτή Pt Λεονταρή Μάνο για το μήνα Απρίλιο. 
 
Φυσικοθεραπευτής Pt
 
Ε.Ο. Παλαικαστρίτσας, Κοντόκαλι (έναντι Φαρμακείου)
 
Τήλ επικ. 6946256625, 26610 99750, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
 
➢ Ωριαία πρώτη συνάντηση συμβουλευτικής γονέα ή οικογένειας για πέντε (5) ενδιαφερόμενους.
➢ Ωριαία πρώτη συνάντηση συμβουλευτικής ψυχικής υγείας για πέντε (5) ενδιαφερόμενους.
➢ Αξιολογήσεις δυσκολιών μαθητών σε γραπτό και προφορικό λόγο για πέντε (5) ενδιαφερόμενους.
➢ Ωριαία πρώτη συνάντηση συμβουλευτικής / ψυχολογικής υποστήριξης παιδιού ή εφήβου για πέντε (5) ενδιαφερόμενους.
 
Από το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, Γονέα και Παιδιού ΣΤΗΡΙΖΩ
Η ομάδα που θα αναλάβει τα παραπάνω αποτελείται από σύμβουλο οικογένειας, παιδοψυχολόγο, λογοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό.

Πληροφορίες και ραντεβού στην υπεύθυνη του Στηρίζω τ. Επιστημονική Συνεργάτης Συμβουλευτικής Ι.Π. Ελεάννα Καλούδη, Σύμβουλος Γονέων και Σταδιοδρομίας.

Τηλ.Επικοινωνίας για ραντεβού και πληροφορίες:
6944712360
2661097856
  
 
 
➢ Μια πρώτη συμβουλευτική συνεδρία των 45' για πέντε (5) ενδιαφερόμενους επισκέπτες μας από την Άντζελα Π. Νικήτα, Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχολόγος της Υγείας   

Πληροφορίες και ραντεβού:

2661042725, κιν. 6944616712, Μητροπολίτου Μεθοδίου 3, Κέρκυρα 49100,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.angelanikita.gr

 

Προυποθέσεις:

 1. Ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης θα πρέπει  να καλέσει έως την Παρασκευή 10 Απρίλη 2014 στα αναγραφόμενα τηλέφωνα και να κλείσει ραντεβού αναφέροντας απαραίτητα ότι επρόκειτο για το «Μήνα Υγείας» από το Corfuland.
 2. Η επίσκεψη είναι μια (1) δωρεάν αναγνωριστική για τον ενδιαφερόμενο επισκέπτη μας.
 3. Ο γιατρός θα ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο αν τυχόν έχει κλείσει ο αριθμός των αναγραφόμεων επισκέψεων.
 4. Καμιά υποχρέωση δεν υπάρχει και από τις δύο μεριές ύστερα από το πέρας της επίσκεψης

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News